Tudor Ciuhodaru a spus, in plenul Camerei Deputatilor, ca, incepand de marti, grupul parlamentar al PPDD are un nou lider de grup, pe Daniel Fenechiu, iar el este vicepresedinte al grupului. Valeriu Zgonea a aratat ca, deocamdata, in Camera Deputatilor nu poate fi lider de grup un parlamentar care nu mai este membru al partidului respectiv.

„Am sesizat comisiile juridica si de regulament pentru un raspuns pe aceasta tema. Domnul Fenechiu nu este membru al partidului, ne putem trezi cu un grup in care nu sunt membri ai partidului. Astept o decizie a celor doua comisii privind ceea ce este de facut”, a spus Zgonea.

Deputatul Daniel Fenechiu a precizat presei ca el este membru al grupului parlamentar si a fost ales lider al grupului, desi nu mai este membru al PPDD. „Pot fi lider pentru ca sunt membru al grupului, chiar daca nu sunt membru al partidului”, a adaugat el.

Citeste si:

Fenechiu a anuntat, pe Facebook, ca noaptea trecuta au fost exclusi din partid de catre conducerea PPDD cinci deputati PPDD: Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu.

“Noaptea trecuta a fost "noaptea mintii" in PPDD...Obscurul Birou National de Coordonare al partidului, intrunit la miez de noapte- ca huhurezii, a decis sa mai dea o lovitura de gratie partidului, excluzand din partid majoritatea deputatilor care au inteles ca PPDD-ul n-a fost niciodata altceva decat SRL-ul lor...Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu au platit cu calitatea de membru, faptul ca si-au permis sa aiba coloana vertebrala”, a sustinut Fenechiu.

Scandalul in grupul parlamentar al PPDD a pornit de la faptul ca in grup o parte dintre deputati au votat pentru o colaborare cu PNL, in timp ce alta parte a vrut o continuare a colaborarii cu PSD. Presedintele PPDD Simona Man si secretarul general Liviu Neagu ocupa in prezent functii in guvernul Ponta.