Presedintele Klaus Iohannis a trimis, vineri, invitatia catre partidele politice, pentru consultari, care vor avea loc miercurea viitoare, pe prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul in diaspora, finantarea campaniilor si a partidelor si ridicarea imunitatii parlamentare.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, miercuri, presedintele Klaus Iohannis invita partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei la Palatul Cotroceni, in vederea unor consultari referitoare la prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare. Potrivit Presedintiei, pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare.

Administratia Prezidentiala a anuntat si calendarul consultarilor, fiecare partid urmand a sta o ora la discutii cu seful statului, pe temele mentionate. Astfel, de la ora 10.00 vor incepe consultarile sefului statului cu Partidul Social Democrat, la ora 11.00, cu Partidul National Liberal, iar la ora 12.00, cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

La ora 14.00, Klaus Iohannis va discuta cu Partidul Conservator, la ora 15.00, cu Uniunea Democrata Maghiara din Romania, la ora 16.00, cu Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale iar la ora 17.00, cu Partidul Poporului - Dan Diaconescu. Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, la Realitatea TV, ca a invitat partidele la consultari pe tema legilor electorale, pentru a se discuta pe marginea solutiilor legislative sustinute de fiecare formatiune politica, mentionand ca ”trebuie sa se lucreze pe Codul electoral”.

Iohannis a declarat ca trebuie sa existe o reforma atat in privinta partidelor, cat si a Parlamentului, in cazul caruia "toata lumea este de acord, este prea mare, prea multi parlamentari". El a mentionat ca este nevoie de un Parlament "mai mic, mai eficient si mai credibil".

”Am invitat pentru una din zilele viitoare partidele la consultari exact pe aceasta tena. Vreau sa discutam, sa vedem unde ar trebui intervenit, ce pachete legislative propun partidele, ce pachete legislative se impun in aceasta perioada. De exemplu, cred ca trebuie sa se lucreze, daca vrem sa avem un partid mai mic si mai performant, trebuie sa se lucreze pe Codul electoral, care la randul lui va influenta si alegerile locale din 2016, care si acestea trebuie gandite si organizate in asa fel incat oamenii sa se simta reprezentati de alesii locali", a declarat presedintele Iohannis.

El a mentionat ca nu vrea sa se pronunte asupra unui sistem de vot sau altul deoarece vrea ”un dialog autentic” cu partidele. ”Vreau sa invit partidele la un dialog autentic, nu eu sa le spun ce vreau, ei sa-mi spuna cum vad calea cea mai buna pentru o schimbare, evident, in bine”, a mai spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri