In comunicat, premierul Victor Ponta este citat afirmand ca "intarirea aplicarii legii este esentiala pentru prevenirea acestor amenintari si in combaterea lor eficienta la nivel regional". Potrivit Guvernului, cei doi demnitari au avut un schimb de opinii si pe tema recentelor evolutii regionale si au apreciat importanta pe care o are in acest context consolidarea Parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, precum si a prezentei militare NATO si SUA in regiune, noteaza Mediafax.

Directorul FBI, James Comey, aflat la Bucuresti, a avut, marti dimineata, o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, venind pe urma la sediul Guvernului, pentru o intrevedere cu premierul Victor Ponta. Surse oficiale au declarat atunci ca a discutiile de la Presedintie si Guvern au asistat sefii serviciilor romanesti de informatii si Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Dean Thompson, precum si vicepremierul cu atributii pe zona sigurantei, Gabriel Oprea.

Discutiile au precedat prima reuniune din acest an a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, avand pe agenda si teme legate de Consiliul Operativ al Securitatii Cibernetice si evolutiile inregistrate in spatiul cibernetic, activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO, in anul 2014, Regulamentul de organizare si functionare al Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO precum si provocarile actuale generate de migratie in contextul securitar din zone cu potential terorist.