"Putem confisca in general bani obtinuti sau orice venituri obtinute in mod ilegal atunci cand dovedim ca s-a comis o infractiune si putem confisca sume de bani care nu se afla pe teritoriul Romaniei", a declarat, la ProTV, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, despre Panama Papers.

Ea a raspuns astfel la intrebarea reporterului, daca DNA poate confisca bani obtinuti ilegal si care sunt acum in Panama. Procurorul sef al DNA a spus ca se pot disponibiliza si conturi."Si conturi cu sume de bani, putem sa le disponibilizam. Toate aceste activitati se fac prin intermediul comisiilor rogatorii", a afirmat Kovesi. Ea a dat ca argument un caz instrumentat de DNA in care s-a indisponibilizat un imobil care nu era pe teritoriul statului roman, ci undeva pe teritoriul unui stat membru UE, scrie Mediafax.

"Suntem atenti la tot ce apare in spatiul public (despre Panama Papers-n.r). Sunt situatii in care folosim informatii din spatiul public pentru a deschide anumite investigatii, folosim informatii din spatiul public care pot fi verificate ulterior prin diverse mijloace probatorii pe care noi le putem administra", a declarat Kovesi, precizand ca "atunci cand apar informatii in spatiul public despre persoane pe care DNA le investigheaza, urmaresc si acele informatii.

Intrebata daca poate cere informatii suplimentare din Panama, in cazul retrocedarilor de la Ferma Baneasa, Kovesi a spus ca: "atunci cand o astfel de informatie este utila intr-un dosar, da, putem". "Este deja dosar in lucru la DNA, cu siguranta vom analiza si informatiile din spatiul public cu privire la toate persoanele implicate", a mentionat Laura Codruta Kovesi.

Sursa foto: MediafaxFoto

Citeste si:
M. Muncii: In Romania, oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme
Ministrul Muncii, despre...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania