Presedintele PSD, Liviu Dragnea a apreciat ca ”discutabila” decizia Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor a lui Victor Ponta pentru plagiat, afirmand ca, anterior, comisia de stiinte juridice a CNATDCU, in alta componenta, a luat o alta decizie in ce-l priveste pe fostul premier.

”Ca presedinte al partidului, cred ca hotararea comisiei este discutabila pentru ca aceeasi comisie, dar in alta componeta, a lut o alt decizie. Nu cred ca asta era principala preocupare a unui Guvern tehnocrat (...) Ma intreb cand a avut comisia dreptate: atunci sau acum?”, a declarat Liviu Dragnea, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD, care se desfasoara la Targoviste, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea a spus ca este probabil ca Victor Ponta sa conteste in instanta decizia CNATDCU, pe modelul Liei Olgutei Vasilescu ce a o obtinut o hotarare judecatoreasca ce a infirmat decizia initiala de plagiat. Intrebat daca Victor Ponta ar putea fi sanctionat pe linie de partid din aceasta cauza, Dragnea a spus: ”Daca va fi o decizie finala a instantei, vom vorbi atunci. Acum nu suntem in aceasta situatie”.

”Nu mai stiu sa fie atata incrancenare in alt caz, cand s-a decis intr-un caz sau altul, dupa care s-a reluat speta”, a mai spus Dragnea despre acuzatiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta. Liviu Dragnea a facut si comentarii ironice legate de interesul Guvernului pentru solutionarea suspiciunilor de plagiat. ”Am inteles ca asta a fost principala preocupare a acestui guvern. Cred ca este o veste buna pentru multi oameni pana la urma. M-au sunat cativa fermieri care mi-au spus ca acuma dupa ce s-a dovedit, intre ghilimele, acest plagiat nici nu mai au nevoie de subventii, nici nu mai au nevoie sa recolteze. M-au sunat cativa transportatori care au spus ca nu mai au nevoie nici de autostrazi, nici de drumuri, este o mare veselie in tara”, a mai spus liderul PSD.

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier. Victor Ponta poate contesta decizia in termen de 14 zile. Decizia a fost luata cu 34 de voturi “pentru” si o abtinere, in prima sedinta a noului Consiliu General al CNATDCU.

Citeste si:
Ponta: Nu vom vota pentru un guvern "Dancila 2"
Ponta: Nu vom vota pentru un...

Comisia de stiinte juridice a CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor acordat lui Victor Ponta, dupa ce comisia de lucru formata din trei persoane a analizat dosarul privind acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta. Propunerea Comisiei de stiinte juridice a fost supusa la vot si aprobata de Consiliu General al CNATDCU, Victor Ponta putand contesta rezultatul in termen de 14 zile.

Daca Victor Ponta depune contestatie, reanalizarea cazului ar putea dura intre 30 si 45 de zile. Daca nu va depune contestatie, atunci CNATDCU va trimite rezolutia privind retragerea titului de doctor in drept la Ministerul Educatiei, iar ministrul va semna un ordin prin care Ponta va pierde titul de doctor in drept.

In 18 iunie 2012, revista Nature scria, in editia online: "Premierul Victor Ponta a fost acuzat ca a copiat largi sectiuni ale tezei de doctorat in drept din 2003, fara a cita sursele bibliografice corespunzatoare" Intr-o prima faza, CNATDCU a decis, in 29 iunie 2012, ca Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvant cu cuvant, iar pe 17 iulie 2012, Comisia de Etica din cadrul Universitatii Bucuresti a hotarat, in unanimitate, ca este vorba de plagiat.

Pe 18 iulie 2012, insa, Consiliul National de Etica a decis ca Victor Ponta nu a plagiat. In martie 2016, Universitatea din Bucuresti a anuntat ca a trimis din nou la Ministerul Educatiei dosarul care probeaza verdictul de plagiat dat in cazul lucrarii de doctorat a lui Victor Ponta, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

Citeste si:
75% dintre tezele de doctorat de la Politie, posibil plagiate
Trei sferturi dintre tezele...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Liviu Dragnea, adus in instanta ca martor in dosarul lui Zgonea