Este o declaratie fara echivoc si fara perdele a Ambasadorului SUA in Romania – “avem ingrijorari profunde atunci cand vedem eforturi, acum in Parlament, de a submina tot ceea ce a realizat Romania in ultimii 15-20 de ani in construirea acestor institutii”.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avertizat asupra faptului ca slabirea in Parlament a legislatiei anti-coruptie expune Romania la amenintari din partea Rusiei. Excelenta sa a spus: “Coruptia este o scena pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundatia unui stat rezistent".

“Cand un stat se angajeaza sa devina membru al Aliantei, se angajeaza sa respecte guvernarea democratica si un stat de drept puternic, acestea sunt stipulate de Carta NATO. Romania devine recunoscuta in regiune pentru eforturile sale de a lupta impotriva coruptiei, de respectare stricta a statului de drept si de asigurare a unui sistem judiciar independent. Tari precum Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria si altele, vin la Bucuresti pentru a afla despre masurile luate de Romania in lupta impotriva coruptiei si de consolidare a statului de drept”, a mai spus el.

Pe de alta parte, Hans Klemm a subliniat ca SUA cred “cu tarie ca respectarea statului de drept, existenta unui sistem judiciar independent, lupta impotriva coruptiei au impact asupra securitatii nationale, contribuie la rezistenta statului, a guvernarii. Slabirea legislatiei care va permite sa aveti un sistem judiciar independent si sa lansati o lupta puternica impotriva coruptiei submineaza si rezistenta nationala si poate expune Romania la amenintari venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Coruptia este o scena pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundatia unui stat rezistent”.

De un an de zile, Romania este in fierbere pe diferite teme – justitie, legislatie, fiscalitate, sistem educational si de sanatate. Indicii economici sunt in cadere libera, coruptia erodant multe dintre performantele inregistrate anterior de tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri