Reactia DIICOT este in linie cu cea a DNA, dar si a magistratilor care critica puternic modificarile propuse de coalitia PSD-ALDE. Astfel, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sustine ca acestea nu au voie sa fie adoptate in aceasta forma.

Conducerea institutiei isi exprima "surprinderea si ingrijorarea" cu privire la modalitatea in care coalitia PSD-ALDE schimba Codurile Penale, invocand o directiva europeana, apreciind ca acest proces se desfasoara "fara transparenta si fara consultarea unor experimentati practicieni ai dreptului din domeniul justitiei penale".

DIICOT reaminteste ca elaborarea si adoptarea noilor Coduri Penale au durat mai multi ani si ca, desi au fost consultati nenumarati experti, practicieni, cadre universitare, asociatii profesionale, rezultatele nu au fost scutite de erori.

"Neoficial am luat act de un numar semnificativ de amendamente la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, formulate in contextul procedurilor in desfasurare la Comisia Speciala Comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, care reprezinta, in opinia noastra, reglementari excesive, dincolo de standardele stabilite prin Directiva si care vor avea ca finalitate o noua amputare a posibilitatilor tactice de investigare a infractiunilor in vederea tragerii la raspundere penala a persoanelor care le-au savarsit", se arata in comunicatul citat.

La fel ca si DNA, DIICOT subliniaza ca directiva europeana invocata de initiatorii schimbarilor, de la PSD-ALDE, "este deja, in covarsitor de mare masura, implementata in legislatia penala din Romania".

De asemenea, DIICOT isi arata intreaga deschidere spre dezbatere, dar subliniaza ca nu are informatii oficiale despre amendamentele depuse la comisie pana acum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri