Curtea Constitutionala a inceput, joi, dezbaterile privind sesizarea depusa de Guvern dupa ce presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, scrie Ziare.com.

Pozitia Guvernului Romaniei a fost sustinuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a spus la CCR ca presedintele Iohannis nu are "drept de veto" in privinta revocarii sefei DNA si l-a acuzat pe seful statului ca a blocat procedura de revocare.

In replica, Simina Tanasescu, consilier prezidential, a prezentat argumentele presedintelui Iohannis, sustinand ca nu exista un conflict constitutional si nu e vorba despre o procedura blocata, ci doar despre un raport juridic finalizat printr-un act administrativ, care poate fi atacat doar in instantele de contencios.

Ministrul Justitiei a cerut Curtii sa stabileasca si "calea de urmat" pe viitor, in timp ce consilierul prezidential a cerut respingerea sesizarii ca inadmisibila.

Cei doi profesori de drept constitutional au prezentat mai multe argumente, citand inclusiv din decizii anterioare ale CCR.

Dupa prezentarea celor doua pozitii adverse, presedintele Valer Dorneanu a anuntat incheierea sedintei, CCR ramanand in pronuntare. Ulterior, surse din CCR au declarat pentru Ziare.com ca decizia s-a amanat pana pe 30 mai.

Conform relatarilor din presa, in cazul acestei sesizari referent (autor) este chiar Valer Dorneanu, iar magistrat asistent este Karoly Benke, care l-a avut conducator de doctorat pe Tudorel Toader.

O decizie asteptata

CCR a primit sesizarea din partea Executivului pe acest subiect pe 23 aprilie, dupa ce seful statului a refuzat sa dea curs cererii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntand ca motivele invocate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu au fost de natura sa il convinga.

Imediat, ministrul Justitiei a anuntat ca va fi sesizata Curtea Constitutionala, iar sesizarea a fost depusa la nivel de Executiv.

Citeste mai multe despre Sesizarea depusa la CCR de Guvernul Romaniei dupa ce presedintele Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri