In Romania PSD, cu cat ai mai multe dosare/urmriri penale, cu atat ajungi intr-o functie mai importanta. Astfel, fostul sef al Politiei Romane Catalin Ionita, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata, a revenit in postul de director general al Directiei Generale Anticoruptie, pe care il obtinuse prin concurs, potrivit MAI.

Institutia sustine ca un politist poate fi eliberat dintr-o functie ocupata prin concurs in cazul in care pe numele sau a fost pusa in miscare actiunea penala si dobandeste calitatea de inculpat, iar pana la acest moment MAI nu a primit nicio informare oficiala de la vreo institutie a statului cu privire la punerea in miscare a actiunii penale impotriva acestuia, scrie NewMoney.ro.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, MAI spune ca din momentul incetarii imputernicirii sale la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul principal de politie Catalin Ionita a revenit pe functia castigata prin concurs, potrivit legii, respectiv director general al Directiei Generale Anticoruptie.
MAI sustine ca la acest moment nu este in situatia legala care sa permita schimbarea lui Catalin Ionita din postul de director general al Directiei Generale Anticoruptie.

“Conform prevederilor legale, un politist poate fi eliberat dintr-o functie ocupata prin concurs in cazul in care pe numele sau a fost pusa in miscare actiunea penala si dobandeste calitatea de inculpat. Facem precizarea ca in acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficiala de la vreo institutie a statului cu privire la punerea in miscare a actiunii penale impotriva acestuia. Astfel, in acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este in situatia legala care sa permita schimbarea domnului chestor principal Catalin Ionita din postul de director general al Directiei Generale Anticoruptie. Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, precizeaza Ministerul Afacerilor Interne.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Peste 40.000 de soferi au ramas fara permis in aceasta vara