Un subiect precum amnistia si gratierea nu poate fi discutat rational in prezent in societatea romaneasca, declara la RFI presedintele UDMR, Kelemen Hunor, referindu-se la speculatiile din spatiul public potrivit carora Guvernul ar pregati o Ordonanta de Urgenta pe aceasta tema, scrie Digi24.

Kelemen Hunor nu considera oportuna o discutie despre amnistie si gratiere: „In principiu, in acest moment, in societatea romaneasca, nu cred ca se poate discuta rational despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente si eu cred ca in primul rand din aceasta cauza sau din acest motiv nu este un moment bun, nu este perioada buna pentru a deschide un astfel de subiect, un subiect care apare in toate societatile din cand in cand, la perioade diferite, la intervale diferite, dar eu nu cred ca in Romania ar fi momentul sa discutam concret despre asa ceva. Nici nu exista un astfel de proiect”.

Intrebat daca in opinia sa, Guvernul are o problema de comunicare, liderul UDMR a raspuns fiecare guvern a avut o astfel de problema, subliniind ca de multe ori continutul actelor normative aflate pe agenda sedintei de guvern ajunge in mapa ministrilor cu 24 de ore inainte.

„Orice Guvern, fiecare Guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, altii mai putin bine, dar de fiecare data e loc de mai bine si mai ales de transparenta. Cand e vorba de agenda sedintei de Guvern, in orice caz, de obicei, nu stii continutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, continutul ajunge in mapa ministrilor cu 24 de ore inainte, mai ales in cazul ministrilor care nu sunt avizatori, dar agenda trebuie sa fie publica”, a precizat liderul UDMR.

Citeste si:
Kelemen Hunor sesizeaza CCR pe marginea anticipatelor
Kelemen Hunor sesizeaza CCR...
Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Actorii ies in strada pentru a sprijini initiativa #FaraPenali
Setari Cookie-uri