Presedintele Iohannis vorbeste despre penali care s-au cocotat in varful statului, dar, de fapt, el este cel "care s-a cocotat", fiind urmarit penal in mai multe dosare, dar nu si-a dat demisia, a afirmat luni presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea s-a prezentat la conferinta de presa de la Parlament cu o noua valiza, sustinand ca aceasta a fost gasita in curtea unui localnic din Sibiu si contine documente despre presedintele Klaus Iohannis. Dragnea a prezentat si un filmulet care continea o stire privind "minciunile lui Klaus Iohannis referitoare la declaratia de avere". Dragnea a precizat ca filmul a fost realizat de el si nu a vrut sa dezvaluie a cui este vocea care citeste respectiva stire, scrie Agerpres.

"Azi e a doua zi de luni, este a doua valiza, un localnic din Sibiu a zis ca a gasit-o in curte si a dat-o unui prieten care a dat-o altui prieten si cica prietenul ala a devenit martor sub acoperire", a spus Dragnea. Valiza continea si niste stick-uri pe aceasta tema.

"De foarte mult timp, desi exista jurnalisti care fac dezvaluiri, unele chiar cutremuratoare, bine documentate, cu privire la activitatea posibil infractionala a presedintelui Iohannis, aceste stiri ori nu se prezinta ori mor repede, cu totul si cu totul intamplator. Foarte ciudat. Si am zis sa le tot reiau eu. (...) Ceea ce vedem noi la acest presedinte (...) este doar o imagine falsa, este un personaj de carton pus in vitrina de statul paralel si sustinut in continuare de statul paralel. Multi procurori l-au descris ca un sef de clan, ca un sef de grup organizat, cu toarte actiunile intreprinse in perioada in care a fost primar si nu numai. Si putem vorbi pana la urma de 17 dosare penale. Acest domn care vorbea cu atata placere despre penalii din politica, despre penali care s-au cocotat in varful statului. In varful statului sta presedintele Romaniei, dumnealui s-a cocotat in varful statului. Spune ca nu a fost niciodata urmarit penal. Minciuna, a fost urmarit in mai multe dosare si nu si-a dat demisia, asa cum cerea el unora sa-si dea demisia", a declarat Dragnea.

El a sustinut ca presedintele i-a mintit pe romani. "Ce e cel mai rau e ca i-a mintit pe cetatenii romani. In timp ce juca rolul de Alba ca Zapada, arata cu degetul catre altii, el era posibilul penal ajuns in varful statului", a adaugat liderul PSD.

Dragnea a sustinut, dupa prezentarea filmului, ca presedintele Iohannis a mintit in legatura cu declaratiile de avere.

El a afirmat ca Iohannis nu si-a trecut in declaratia de avere sumele din contractul cu banca comerciala care a platit chiria in avans pe trei ani.

"Procurorii nu au cercetat, l-au protejat, alte dosare au fost spalate, alte dosare au fost inchise, multe au fost clasate de la inceput si cred ca o sa mai urmeze sa apara in perioada urmatoare informatii despre acest presedinte care este un presedinte fals, presedinte mincinos si care a fost dovedit de instantele civile din Romania ca a comis infractiuni. Saptamana viitoare, luni, voi veni cu a treia valiza, ca avem timp suficient", a adaugat Dragnea.

Dragnea, despre "obsesiile" lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis are "obsesii" referitoare la demisia guvernului inca din 2016 si, prin ceea ce face in prezent, aduce deservicii majore tarii, a afirmat luni liderul PSD, Liviu Dragnea.

El s-a referit la declaratiile de luni ale presedintelui Iohannis, potrivit carora "necesitatea politica este inlocuirea acestui accident al democratiei romanesti care este Guvernul Dragnea-Dancila".

Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Iohannis, Dragnea a spus: "Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are aceste obsesii din noaptea alegerilor din decembrie 2016. Sa-mi spuneti daca vorbesc prea urat despre el", informeaza Agerpres.

El a aratat in continuare ca "sunt din ce in cel mai multi romani care se lasa pacaliti de minciunile lui Iohannis.

"De doi ani tot a spus ca nu sunt bani de pensii, ca nu se pot acorda facilitati fiscale in acelasi timp cu cresteri de pensii si cu cresteri de salarii, ca nu o sa ne incadram in deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste. Timpul si realitatea au dovedit ca ceea noi am spus si ne-am angajat sa facem prin programul de guvernare s-a realizat. Asa se va intampla si acum, din punct de vedere al guvernului - lucru recunoscut si de secretarul general al Comisiei Europene la intalnirile pe care le-a avut cu guvernul, cu ministri, guvernul este pregatit sa gestioneze cu succes presedintia Consiliului Uniunii Europene. Ceea ce face Klaus Iohannis, si nu numai el, aduce deservicii majore acestei tari, pentru ca incearca sa induca atat la nivelul opiniei publice din Romania, cat si la nivelul opiniei publice internationale, ca guvernul din tara lui nu este pregatit sa gestioneze aceasta presedintie, neavand niciun fel de proba, de dovada in sensul acesta. Si ceea ce face este incalificabil din partea unui sef de stat", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri