Bugetul pentru anul 2019 va fi votat anul viitor, decizia fiind luata de Guvern. De asemenea, Executivul a invocat doua motive, dintre care si lipsa avizului CSAT, scrie Digi24.

Sunt doua motive invocate pentru decizia de a nu mai supune maine la vot in Parlament proiectul de buget pentru 2019.

Unul dintre motive este ca lipseste avizul CSAT. Sedinta de ieri a Consiliului a fost suspendata dupa 3 ore si jumatate de discutii, iar o noua sedinta va avea loc pe 19 decembrie. Una dintre mize este bugetul institutiilor din domeniul apararii.

Daca avizul CSAT lipseste, bugetul ar putea fi atacat la CCR si declarat neconstitutional.

Un alt motiv este acela ca majoritatea PSD-ALDE nu mai este la fel de puternica in Parlament, din cauza parlamentarilor care au plecat din PSD si din cauza conflictelor interne din partid. De alfel, din acest motiv a fost amanat si votul asupra Legii pensiilor.

Tariceanu spune ca exista un impas la CSAT

Legea bugetului pentru anul 2019 nu va depus joi in Parlament, pentru ca exista un impas la CSAT, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Bugetul urmeaza sa fie prezentat in cateva zile. Stiu acum ca este un impas la CSAT. Le tratam pe rand. Probleme, vad ca nu scapam de ele, apar in fiecare zi, dar datoria noastra este sa le rezolvam. (...) Am vazut-o aseara (marti - n.red.) pe doamna Dancila, am si vorbit cu dansa, dar nu am stat mult sa discutam pentru ca eram ocupati de celalalt aspect.

Fara indoiala, cand doamna premier va veni la Parlament la ora 2 pentru a reprezenta prioritatile presedintiei Romaniei la Consiliul UE vom avea ocazia sa stam de vorba mai mult", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, scrie Ziare.com.

Intrebat daca Legea bugetului pentru anul 2019 se va adopta pana la finalul acestui an, Tariceanu a raspuns: "Acesta este lucrul pe care ni-l dorim, dar trebuie sa vedem ce se intampla la nivelul CSAT-ului, daca se deblocheaza lucrurile acolo si asteptam cu nerabdare si legea pensiilor si Ministerul de finante sa ne prezinte forma finala".

Presedintele Klaus Iohannis a suspendat, marti, sedinta CSAT, dupa ce discutiile s-au prelungit mai bine de 3 ore.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri