Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a respins in cadrul sedintei CSAT propunerile ministrului apararii, Gabriel Les, la sefia Statului General Major al Armatei si ca a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciuca. Potrivit Digi 24, Dumitru Scarlat (53 de ani) a fost propus de ministru, insa a fost respins de seful statului. Ar fi urmat alte doua propuneri, dar si acestea ar fi fost respinse.

”Aceasa propunere nu respecta rigorile legii. CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apararii, o situatie foarte neplacuta, care arata odata in plus, daca ar fi fost nevoie, ca PSD nu este capabil sa gestioneze problemele mari ale tarii. In situatia in care am ajuns, practic nu exista o propunere valabila pentru persoana care va prelua functia de sef al Statului Major al Armatei. Deci nu exista o propunere pentru seful Armatei. Mandatul generalului Nicolae Ciuca se termina pe 31 decembrie. Romania nu poate sa ramana fara sef al Armatei. Aceasta situatie generata de incompetenta PSD trebuie rezolvata. Dupa sedinta CSAT am rezolvat-o. Am luat decizia, am semnat si trimis spre publicare decretul prin care se prelungeste mandatul de sef al armatei pentru generalul Ciuca. Generalul Ciuca, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase si bine ar fi fost ca aceasta sa-ti gaseasca rezolvarea. Armata Romaniei trebuie sa stie cine o conduce si cum o conduce”, a declarat Klaus Iohannis la finalul sedintei CSAT.

Potrivit sursei citate, Dumitru Scarlat este seful reprezentantei Romaniei la NATO si UE. Si a doua proupunere, seful statului major al fortelor terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifaleanu, ar fi fost respinsa de seful statului.

Aceste propuneri au fost facute in contextul in care ministrul apararii, Gabriel Les, a anuntat ca nu mai doreste prelungirea mandatului actualului sef al statului major al armatei, Nicolae Ciuca. Mandatul acestuia expira la data de 31 decembrie.

Sursa foto: Agerpres FOTO / Alex Micsik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri