Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o conferinta de presa la sediul central al PNL. Este prima sa conferinta de presa in campania electorala si prima sustinuta in afara Administratiei Prezidentiale.
"Inteleg perfect nevoia, dorinta de a avea o dezbatere reala, asezata, cu candidatii din turul doi. Cum nu accept insa aceasta dezbatere cu doamna Dancila de la PSD voi organiza eu, impreuna cu echipa mea, o dezbatere asezata saptamana viitoare, marti seara, la care vor fi invitati sa dezbata, impreuna cu mine, mandatul pe care l-am incheiat, planul pentru mandatul pe care sper ca il obtin in continuare, politologi, formatori de opinie, jurnalisti. Va fi o discutie deschisa, asezata, care cu siguranta va fi pe placul romanilor", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa organizata la sediul PNL.
El a motivat de ce nu accepta sa participe la o dezbatere cu Viorica Dancila, contracandidatul sau la prezidentiale.
"Doamna Dancila a fost o persoana foarte activa in a guverna impotriva romanilor. Este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat impotriva romanilor si acum, in campanie electorala, mimeaza candidatul democrat si se asteapta sa fie tratata cu mare respect de toata lumea ca si cum pana acum ar fi aparat democratia romaneasca si pe romani. Nu accept o dezbatere cu o astfel de persoana care reprezinta tot ce e mai rau in politica ultimilor ani din Romania. Nu pot sa legitimez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptand o dezbatere cu candidata acestui PSD", a aratat Iohannis.
In opinia sa, refuzul de a avea o dezbatere cu Dancila nu il va afecta.
"Nu cred ca ma va afecta. Insa va spun drept ca am inteles aceasta nevoie de o dezbatere. Am explicat inainte de ce nu accept o dezbatere cu doamna Dancila, care deja a fost trimisa acasa de trei ori de romani: la referendum, la motiune si la primul tur, in afara de comportamentul absolut nedemocratic din timpul in care a ocupat postura de prim-ministru. Insa, pentru a suplini aceasta dezbatere, voi organiza eu o dezbatere, care cu siguranta va aduce intrebari mult mai interesante si o atmosfera mult mai potrivita decat o dezbatere cu contracandidata, dezbatere care nu va fi", a spus Iohannis.
Referindu-se la contracandidata sa, Klaus Iohannis a aratat ca regreta faptul ca a numit-o premier, considerand-o ''o mega-dezamagire''.
"N-am banuit ca este asa. Mi s-a prezentat o doamna din PSD care a fost, nu stiu, 10 ani europarlamentar, si am banuit ca acolo la Bruxelles a vazut cam cum functioneaza o democratie, cum e in Europa cu valorile europene. Nu am cunoscut-o inainte pe doamna Dancila si recunosc ca este o mega-dezamagire pentru mine aceasta evolutie inspre un prim-ministru antidemocratic, care a guvernat impotriva romanilor si acum se face ca nu a fost acolo si ca nu ea a fost vinovata. Asa ceva mi se pare foarte-foarte ciudat. Deci, din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot sa spun ca imi pare rau, insa la momentul respectiv a fost o majoritate puternica PSD-ista in Parlament. PSD, impreuna cu ALDE, a avut o majoritate care nu a putut fi contestata. Eu am declarat cam din campania din 2014 deja ca voi face altfel de politica, ca voi respecta cutumele politice, voi respecta, evident, litera si spiritul Constitutiei. In situatia in care o majoritate puternica in Parlament a existat si a propus un candidat care nu a avut probleme penale, nu a avut antecedente antidemocratice cunoscute mie, am considerat ca aceasta persoana poate fi desemnata. Nu am prevazut evolutia ulterioara si cred ca nimeni din Romania nu si-a imaginat ca asa vor evolua lucrurile", a mentionat Iohannis.
Potrivit acestuia, PSD a fost "o piedica in dezvoltarea Romaniei".
"Alegerile din primul tur au fost o victorie pentru mine si o infrangere pentru PSD. A fost cel mai prost rezultat al PSD din primul tur din ultimii 30 de ani. Si daca am ajuns aici vreau sa spun cateva lucruri si despre PSD, acest PSD care de 30 de ani este o piedica in dezvoltarea Romaniei. Dar in ultimii trei ani de cand guverneaza au reusit sa ne duca pe toti intr-o stare de aproape disperare. PSD a guvernat cras impotriva romanilor si impotriva Romaniei. Au incercat sa acapareze justitia, invatamantul, sanatatea, toate sistemele publice, au incercat sa legifereze pentru hoti si au incercat sa isi insurubeze pilele si neamurile peste tot in institutiile publice, si nu numai. Au atacat firmele private, au atacat tot ce a functionat in Romania. Dar romanii le-au dat cateva lectii pesedistilor - si asa ajungem la ce s-a intamplat mai recent. Suntem in curs de realizare a ceea ce am numit 'Romania normala'", a spus candidatul PNL la prezidentiale.
Iohannis a precizat ca a dovedit in ultimii ani ca stie sa lupte impotriva PSD si ca a facut acest lucru cu folos.
"Am dovedit ca stiu sa reprezint Romania bine in lume si am facut acest lucru spre folosul Romaniei si al romanilor. Am dovedit ca pot sa coagulez fortele de dreapta, fortele democratice din Romania, si in acest fel s-a produs schimbarea de Guvern - trebuie sa recunoastem, o schimbare asteptata de putini, sperata de multi. In acesti ani am dovedit ca ma implic eficient pentru imbunatatirea securitatii Romaniei si a romanilor. Chiar de la inceput am adunat toate fortele politice pentru acel pact prin care alocam 2% pentru Aparare. Si la finalul mandatului am dovedit ca stiu sa opresc PSD", a afirmat seful statului.
El a dat un mesaj si votantilor PSD, precizand ca a dovedit in acesti cinci ani ca este presedintele tuturor romanilor, dar nu al tuturor politicienilor din Romania.
"Eu am spus ca vreau Romania fara PSD. Asta inseamna ca vreau Romania fara politicieni PSD in functii de conducere in stat. Nu inseamna in niciun caz ca sunt impotriva votantilor PSD. Treaba fiecaruia cum voteaza. Este dreptul fiecarui roman sa voteze cu un partid sau altul. Eu ii respect si pe votantii mei, si pe votanti altora. Iar lupta politica pe care o duc nu este impotriva votantilor sau simpatizantilor PSD sau razboiul politic pe care il duc este impotriva partidului PSD. Si aici trebuie sa facem diferente foarte, foarte clare. Si cred ca am dovedit in acesti cinci ani ca sunt presedintele tuturor romanilor, dar nu al tuturor politicienilor din Romania. Cert, eu sunt impotriva politicienilor PSD, care au incercat sa duca Romania intr-o catastrofa. Dar nu sunt impotriva votantilor de stanga, care evident isi exprima o optiune, chit ca nu cred ca ei s-au asteptat la acest PSD", a mai spus Iohannis.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri