Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, după ce a vizitat staţia de epurare a apelor uzate Glina, că situaţia financiară a Primăriei şi relaţiile contractuale pentru diferite investiţii în curs sunt "mai mult decât stabile", asigurând că autoritatea locală face tot ce ţine de ea pentru a plăti societăţile comerciale partenere la timp.

"Municipalitatea a avut o perioadă financiară foarte dificilă, a fost şi criza sanitară, dar în ciuda acestor dificultăţi, constructorii (asociere FCC - Suez, n.r.) au continuat să lucreze pentru acest obiectiv foarte important pentru Bucureşti şi ţin să le mulţumesc. În acest moment, atât situaţia financiară a primăriei, cât şi relaţiile noastre contractuale pentru diferitele investiţii pe care le avem în curs sunt mai mult decât stabile şi pot să asigur pe oricare dintre societăţile comerciale care sunt în contract cu noi sau care vor fi partenere cu noi în contracte de investiţii ulterioare că suntem oameni serioşi şi facem tot ce ţine de noi ca să plătim la timp, cerând în acelaşi timp ca domniile lor să livreze ceea ce au promis, la timp", a spus Nicuşor Dan.

Valoarea totală a proiectului "Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta) în Municipiul Bucureşti - Etapa II" este de 1,7 miliarde lei.

Nicuşor Dan a subliniat că este proiectul cel mai mare pe care Municipalitatea îl desfăşoară în acest moment şi staţia ar urma să fie finalizată anul viitor, scrie Agerpres.

"E vorba aici de un proiect finanţat în mare parte de Comisia Europeană, prin POIM. Este un proiect cu totul de 1,7 miliarde lei, care are trei componente mari: una este staţia - 550 de milioane de lei; celelalte două componente sunt caseta Dâmboviţei şi cele două mari colectoare care sunt de o parte şi alta a Dâmboviţei. Această locaţie a început în anii '80. Înainte de acest proiect a existat un proiect care s-a finalizat în anul 2011, cu o investiţie pe care, din nou, a plătit-o în mare parte Comisia Europeană, din fondurile de pre-aderare. Partea care funcţionează în acest moment permite tratarea a cinci metri cubi pe secundă. După realizarea celei de-a doua linii, care este prevăzută de această staţie, o să ajungem la 12.000 metri cubi pe secundă, necesarul în acest moment pentru Bucureşti este opt metri cubi pe secundă şi calculele făcute spun că această staţie, cu cele două linii, sunt suficiente pentru Bucureşti până în anul 2040", a precizat edilul general.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri