Este nevoie de câteva zile până entuziasmul nemotivat provocat de căderea Guvernului Cîțu să se stingă și liderii de partide să poată să se așeze liniștiți și matur la negocieri pentru formarea unui Guvern, a transmis Klaus Iohannis.

Este nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză este diferită de alte crize guvernamentale. Politicienii au discursuri „antitoți”, fiecare este împotriva fiecăruia. Așa nu se poate. Doar prin maturitate, „nu prin țâfnă” se rezolvă această criză guvernamentală, potrivit președintelui.

„Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. După ce s-a încheiat moțiunea, liderii partidelor care au votat-o au avut diverse abordări. Au venit unii să ne zică că probabil nu vor veni la negocieri pentru formarea unui nou guvern. Țopăiau prin Parlament, dar probabil habar nu au ce să facă mai departe. Vor doar circ”, a declarat președintele țării.

Este nevoie de cineva să guverneze țara, așa că dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest Guvern interimar va rămâne în funcție până se găsește o soluție, potrivit șefului de stat de la Cotroceni.

„USR a fost în Guvern, a abandonat guvernarea și a votat, alături de PSD și de AUR, pentru căderea Guvernului din care a făcut parte. Nu știu dacă partidele vor putea sau vor dori să treacă peste aveste lucruri. E greu de negociat cu un fost partener care a votat să îți voteze Guvernul”, a declarat președintele României.
Legat de faptul că actuala criză de guvernare s-a produs tocmai într-un moment în care nivelul infectărilor cu COVID-19 a ajuns să depășească zilnic recorduri, precum și numărul deceselor, Iohannis s-a declarat „foarte îngrijorat”.

„Sunt foarte îngrijorat, recunosc, am primit datele despre pandemie. Din păcate avem peste 330 de decese, este o catastrofă. Prețurile la electricitate cresc în continuare, avem nevoie de Guvern. Avem nevoie de abordări mature și trebuie să găsim o formulă pentru a avea un Guvern”, a transmis Klaus Iohannis.

Guvenul Florin Cîțu a fost demis în urma Moțiunii de Cenzură depusă de PSD pe 28 septembrie. S-au înregistrat 281 voturi "pentru”. Pentru a fi adoptată, moţiunea trebuia să întrunească 234 de voturi „pentru".

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri