Dupa ce in primul semestru, pe piata au fost finalizati doar 37.000 mp, stocul de spatii comerciale moderne a ajuns la 2,23 milioane mp. In prezent, alti 367.000 mp sunt in constructie si ar putea fi livrati pe piata in perioada 2012-2013. crescand stocul la 2,6 milioane mp, ceea ce inseamna 120 mp per mia de locuitori.

Proiectele aflate in constructie sunt: Maritimo Shopping Center (Constanta), Galleria (Arad), ERP Botosani, Craiova Mall, Corall Mall (Constanta), Baneasa Shopping Center (extindere) si Colosseum (Bucuresti).

“Se inregistreaza o crestere a proiectelor in constructie comparativ cu finalul anului 2010, de la 17% la 22% din totalul schemelor in plan pentru dezvoltare. Cu toate acestea insa, persista o oarecare volatilitate in statusul constructiilor, astfel ca este foarte dificil de estimat livrarile pentru anii 2012 – 2013”, sustin consultantii CBRE.

Citeste si:

Chiria pentru spatiile stradale (70 euro/mp/luna) si centrele comerciale (50 euro/mp/luna) a fost stabila in ultimele semestre, insa consultantii subliniaza ca exista oscilatii in functie de amplasarea, atractivitatea marcii, targetul de clienti si perioada de inchiriere.

Citeste si Piata mall-urilor la sase luni: Tranzactii multe, constructii putine.