Veniturile din chirii din Romania continua sa fie cele mai mari incasate in tarile europene in care compania are proiecte imobiliare, potrivit raportului semestrial al dezvoltatorului israelian citat de Mediafax.

Totodata, veniturile totale in Romania, respectiv chirii plus veniturile din servicii, au totalizat 15,4 milioane de euro, in usoara scadere de la 15,57 milioane de euro in intervalul ianuarie-iunie 2010.

Centrul comercial din Bucuresti, cu o suprafata inchi0iabila de 76.000 metri patrati, a fost deschis la sfarsitul anului 2009, in urma unei investitii de peste 300 de milioane de euro.

In total, AFI Europe a obtinut venituri din chirii in tarile unde detine active imobiliare, respectiv Cehia, Serbia, Romania si Bulgaria, de 23,7 milioane de euro, fata de 23,9 milioane de euro cu un an inainte. Veniturile totale au fost de 44,89 milioane de euro, in scadere de la 55 milioane de euro in primul semestru din 2010.

Citeste si:

Portofoliul AFI Europe a fost evaluat la sfarsitul anului trecut la circa 1,2 miliarde de euro, din care aproape jumatate, respectiv 537 milioane de euro, valoreaza activele detinute in Romania.

Activele din Romania erau evaluate la sfarsitul anului 2009 la 538,4 milioane de euro.

Centrul comercial AFI Palace Cotroceni, singurul proiect finalizat de dezvoltatorul israelian in Romania, este evaluat la 350 de milioane de euro, diferenta, de 187 milioane de euro, fiind reprezentata de celelalte terenuri pe care compania le detine pe piata locala, in Bucuresti, Ploiesti si Arad.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail.