Patriciu controleaza un portofoliu imobiliar de 1,5 MLD. euro

Omul de afaceri Dinu Patriciu isi evalueaza portofoliul imobiliar la 1,4-1,5 miliarde de euro si spune ca strategia pe viitor este pastrarea doar a proprietatilor aflate in Germania si Romania.

“Valoarea bruta a proprietatilor imobiliare este acum de 1,4-1,5 miliarde de euro. As vrea sa raman doar cu proprietatile din Germania si Romania”, a spus Dinu Patriciu, pentru wall-street.ro.

Omul de afaceri controleaza Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), care a fost format din 4 portofolii distincte. Acestea au fost portfoliul Astra, impreuna cu Fabian Romania Limited, Deutsche Land PLC si Rutley European Property Limited.

Aproximativ 60% din portofoliul de proprietati se afla in Germania, 30% in Romania si 10% in alte 4 tari europene.

In mai anul acesta, DPGP a anuntat vanzarea proprietatilor Karolinen Fasitigheter AB Sweden din Suedia (mai exact, sapte cladiri din Karlstad, cu o suprafata totala de peste 75.000 metri patrati si un grad de ocupare de 95%) catre compania Hemfosa Fastigheter, ca urmare a deciziei miliardarului de a se concentra pe afacerile imobiliare din celelalte tari europene.

Portofoliul DPGP este format din 124 de proprietati de mai multe tipuri, cu pondere principala cladiri de birouri si spatii comerciale. Cele mai importante proprietati din Romania sunt The Lakeview, Romana Offices, Cubic Center, Banu Antonache Offices, Cascade Offices si Baneasa Business Center.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, cu o avere estimata de revista Forbes la 2,2 miliarde de dolari, mai detine companii in domeniul energiei, mass-media, energetic, HoReCa si retail. In plus, el este actionar in cadrul Bancii Populare a Georgiei.

Fost presedinte al companiei petroliere Rompetrol, Dinu Patriciu este, in prezent, presedinte al DP Holding si controleaza grupul Mercadia Holland care detine lanturile de magazine de proximitate Mic.ro, Macro si MiniMax Discount, casele de pariuri Bet Cafe Arena, BioGood (magazine cu produse bio), precum si restaurantele Heritage si Madame Pogany's din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri