Omul de afaceri Ovidiu Sandor, dezvoltatorul birourilor City Business Centre din Timisoara, proiect achizitionat de NEPI la inceputul anului, a finalizat si a patra cladire din proiect, dupa o investitie de circa 10 mil. euro.
Investitia in a patra cladire a fost insa mult redusa fata de valoarea estimata initial, astfel daca initial s-a preconizat ca se vor cheltui peste 71 mil. lei, efectiv au fost cheltuiti doar peste 43 mil. lei, economisindu-se inclusiv din fondurile europene folosite pentru dezvoltarea proiectului.

Costurile mai mici au fost determinate in primul rand de faptul ca initial estimarile pentru costurile intregului proiect au fost facute in 2008-2009, iar la data debutului celei de-a patra cladiri se discuta deja de preturi mult mai mici, atat la materiale cat si la forta de munca. In plus, scaderea naturala a costurilor de constructie a fost dublata de alegererea celui mai mic pret la licitatiile pentru constructor, o data stabilite criteriile pentru constructori, care vizau stabilitatea financiara si experienta.

Constructia celei de-a patra cladiri a inceput pe 22 septembrie 2010 pentru a fi finalizata la timp, pe 21 noiembrie 2012.

Cladirea are o suprafata inchiriabila de 9.500 mp destinati spatiilor de birouri si servicii, care se adauga celor 25.000 mp livrati deja in perioada 2007 – 2010.

Cu aceasta ocazie, CBC Timisoara are, de asemenea, un centru de conferinte, format din 4 sali de conferinte cu o capacitate intre 48 si 72 de locuri, o sala de videoconferinte, o sala ovala de conferinte cu 52 de locuri si o sala de intalniri destinata IMM-urilor. Salile sunt modulare, ceea ce permite unirea lor si formarea unui spatiu de conferinte de peste 250 de locuri. Printre noile facilitati se numara si un spatiu de co-working pentru 37 de persoane, in special start-up-uri din IT, dar si o zona de serviced offices – birouri complet echipate cu suprafete cuprinse intre 20 si 40 mp – care va deservi 12 companii.

Primii chiriasi si-au preluat de curand birourile si s-au mutat deja in cladire, astfel incat 60% din suprafata inchiriabila a cladirii este deja ocupata la finalizarea lucrarilor. Chiriasii sunt atat de companii multinationale (SAP sau Autoliv Romania), cat si de doua IMM-uri locale.

City Business Centre Timisoara este un complex de birouri clasa A, situat in zona centrala a orasului, ce va include 5 corpuri cu o suprafata de 43.000 mp inchiriabili. In prezent, au fost finalizate cladirile A, B, C si D cu o suprafata totala de 34.500 mp inchiriabili. In ceea ce priveste cladirea a cincea si ultima din cadrul complexului, dezvoltatorul pregateste santierul, urmand ca lucrarile de constructie sa demareze in urmatoarele luni.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri