Omul de afaceri Ion Sturza a demarat lucrarile de constructie pentru parcul tehnologic de pe fosta fabrica Libertatea din Cluj Napoca.
Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, diviziunea de Real Estate a Fribourg Investments detinuta de omul de afaceri Ion Sturza.

Parcul tehnologic Liberty Technology Park Cluj se va ridica pe un teren de peste 45.000 mp, aproape de centrul orasului Cluj-Napoca, iar primele doua etape ale proiectului urmaresc reconversia fostei fabrici de mobila Libertatea si implica o investitie initiala de 20 de milioane euro. Proiectul este conceput astfel incat sa raspunda nevoilor unei companii IT&C si R&D.

Prima etapa implica reconversia cladirilor existente si va fi livrata pana la finele trimestrului 4 al anului 2013 oferind 8.772 mp destinati amenajarii de birouri, a unor sali de conferinte si organizare evenimente, a unei sali de fitness, a unui restaurant si a unei cafenele precum si amenajarea peisagistica a ambientului inconjurator, 565 de locuri de parcare, rasteluri si piste de biciclete, un lac si terenuri de sport multifunctionale.

Cea de-a doua etapa a proiectului va fi livrata in semestrul al doilea al anului 2014. Cladirile D si E vor oferi un total de 13.412 mp.


Campania de vanzari a inceput in luna februarie si este momentan in plina desfasurare, proprietarii aflandu-se in momentul de fata in negocieri cu companii multinationale. Oficialii dezvoltatorului spun ca exista cerere si pentru a doua faza a proiectului care ofera spatii de peste 2.600 metri per etaj.

Investitorii estimeaza ca primii chiriasi se vor muta in luna ianuarie a anului 2014.

Proiectul final va consta in 8 cladiri distincte care vor fi finalizate in 3 etape. Liberty Technology Park Cluj urmeaza sa primeasca certificarile verzi.

Parcul va integra o suprafata de 13.239 mp constand in spatii verzi amenajate, facilitati sportive ce ocupa 405 mp si un total de 7.096 mp destinati amenajarii locurilor de parcare. Acestor cifre li se adauga 695 mp alocati pentru crearea unui lac.

Calendarul lucrarilor se extinde pe o durata de 3 ani.

Liberty Technology Park Cluj este unul din cele mai importante proiecte dezvoltate de Fribourg Development, fondul de investitii detinut de omul de afaceri Ion Sturza. Parcul se numara printre cele mai de succes initiative ale omului de afaceri Ion Sturza alaturi de libraria online Elefant.ro a carei cifra de afaceri pe 2012 a fost de 3,6 milioane euro si dezvoltarea miniera Romaltyn de la Baia Mare ce presupune o investitie initiala de 20 milioane de euro.

Antreprenorul general al lucrarilor este CON-A, un grup de firme cu capital integral romanesc, privat, fondat in martie 1990, ce il are ca asociat unic pe Mircea Bulboaca. In momentul de fata CON-A este cel mai important constructor sibian. In portofoliul companiei se afla si Cluj Arena alaturi de hotelul Ramada din Sibiu si Centru de Afaceri Sibiu.

In Cluj a demarat constructia unui proiect de birouri si omul de afaceri Ovidiu Sandor in parteneriat cu NEPI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri