Skanska a finalizat in proportie de 80% prima cladire de birouri din proiectul Green Court Bucharest. Constructia cladirii implica o investitie de 46 milioane de euro, iar chiria medie a spatiului de birouri este de 15 euro/mp, potrivit declaratiilor lui Marcin Lapinski, presedintele Skanska Property Romania.

Dupa aproximativ un an de la inceperea constructiei, structura si fatada cladirii A au fost terminate, iar finalizarea intregii cladirii este estimata in octombrie 2014.

Cladirea A are un spatiu total de inchiriat de 19.000 mp si este construita pe 12 niveluri supraterane si 3 niveluri subterane cu 280 locuri pentru parcare. Pana acum, Schneider Electric este singurul chirias al cladirii, care din mai 2015 va ocupa un spatiu de birouri de 3.100 mp.

Presedintele Skanska Property Romania a declarat ca poarta discutii cu mai multi clienti, insa nu a mentionat de incheierea niciunui contract si a subliniat ca acest pas dureaza si pana la 12 luni in cazul unui client mare. "Numarul potentialilor clienti cu care avem discutii ma linisteste ca pana la sfarsitul anului vom inchiria intreaga cladire", a spus Marcin Lapinski.

skanska

Citeste si:
3house intra cu 3.400 mp spatii de coworking in cladirea Equilibrium
3house deschide doua noi...

Marcin Łapiński, Presedintele Skanska Property Romania (dreapta) / Richard Burleigh, Presedintele Skanska Construction Romania (stanga)

El a adaugat ca in iunie va selecta operatorii pentru zona de restaurante amplasata la parterul cladirii.

Momentan, reprezentantii Skanksa vor doar sa inchirieze cladirea A, insa spun ca daca vor primi o oferta buna pentru vanzare, va vinde prima cladire din proiectul Green Court Bucharest, dezvoltat in zona Barbu Vacarescu, in apropiere de statia de metrou Aurel Vlaicu.

Aproape 350 de angajati lucreaza pentru prima faza a proiectului Green Court Bucharest si pana in prezent au fost folositi 25.000 mp de beton, aproximativ 11.000 mp de sticla pentru fatada si 3.200 tone de otel beton.

Citeste si:
Cladirile de birouri trebuie sa fie verzi, nu avem alta optiune!
Cladirile de birouri ale...

skanska

Proiectul va curprinde trei cladire care vor numara in total 52.000 mp. Fiecare cladire a proiectului va avea 12 niveluri supraterane si trei subterane.

Green Court Bucharest va fi certificat LEED Gold si este dezvoltat prin tehnologie verde si solutii sustenabile cum ar fi fatada eficienta din punct de vedere energetic, aport crescut de aer proaspat pentru un mediu de lucru sanatos, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de miscare si de intensitate sau statiile de incarcare pentru masinile electrice.

Citeste si:
Skanska, 38.000 mp de birouri inchiriati in Campus 6 si Equilibrium
Skanska a inchiriat anul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Studiu: Cati bani ar fi dispusi studentii sa plateasca drept chirie