Globalworth, compania de investitii infiintata anul trecut de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a achizitionat mai multe terenuri cu o suprafata totala de aproximativ 30.000 de metri patrati in nordul Bucurestiului pentru 14,3 milioane euro, pe care vrea sa dezvolte spatii de birouri si comerciale.

Terenurile sunt localizate in apropierea statiei de metrou Pipera, la intersectia Bulevardului Dimitrie Pompeiu cu Strada George Constantinescu, se arata intr-un comunicat al companiei. Zona Dimitrie Pompeiu a devenit in ultimii ani cel mai important hub de business din Romania, aici fiind localizate operatiuni de back office ale multor multinationale si institutii financiare.

Pretul total platit pentru achizitie este de 14,3 milioane de euro. Terenurile se afla in apropierea complexului de locuinte Upground si cladirilor de birouri BOB si BOC, detinute de Globalworth. Potrivit unui raport recent al Globalworth, Papalekas vrea sa construiasca un complex de birouri de 50.000 de metri patrati pe un teren de 12.000 de metri patrati pe Bulevardul Dumitru Pompeiu, printr-o investitie de 30 de milioane de euro finantata prin fonduri stranse recent de pe bursa de la Londra.

Terenul din zona de nord a Bucurestiului se afla pe lista investitiilor pe care compania Globalworth urmeaza sa le realizeze cu fondurile stranse recent de pe bursa londoneza. Lista cuprinde zece obiective de investitii, cladiri finalizate, terenuri si proiecte in dezvoltare sau renovare, inclusiv sediul UniCredit din apropierea Pietei Presei Libere din Bucuresti, pentru care compania ar urma sa plateasca in total 129,5 milioane de euro. In plus, proiectele necesita investitii de peste 100 milioane de euro. Unele din proiecte au fost achizitionate, iar altele sunt in negocieri avansate, potrivit raportului companiei Globalworth, controlata de Ioannis Papalekas.

In Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Papalekas vrea sa dezvolte pe terenul, amplasat langa complexul Upgroud, detinut tot de omul de afaceri, un complex de birouri si spatii de retail, cu o suprafata inchiriabila de 50.000 de metri patrati.

Citeste si:
Globalworth: Vom avea o corectie in perioada urmatoare, dar nu in 2019
Ema Iftimie, Globalworth: Cu...

Omul de afaceri a anuntat, la sfarsitul lunii aprilie, ca a strans 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani destinati investitiilor, inclusiv cumpararii cladirii de birouri UniCredit HQ din Bucuresti. Papalekas, care in ultimii ani a mai cumparat Tower Center, Cathedral Plaza sau City Mall, mai are in dezvoltare o cladire de birouri in zona Floreasca Barbu Vacarescu. Omul de afaceri este in ultimii ani unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, unde este prezent de 15 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
River ridica doua noi cladiri de birouri in Sema Parc cu 70 mil. euro