Apartamentele de chiriat au o cerere dubla in septembrie fata de restul anului, ceea ce duce la o presiune mare asupra pretului. De altfel, aceasta este luna in care studentii isi pregatesc mutarea in marile centre universitare, cel mai scump oras fiind Bucurestiul, iar cel mai ieftin Brasovul.

In Capitala, chiria medie pentru o garsoniera confort I este de 245euro/luna si 191 euro pentru confort II. Pentru un apartament de doua camere chiria este de 368 euro pentru confort I si 306 euro/luna pentru confort II, pentru 3 camere confort I chiria medie este 536 euro si 321 euro pentru confort II, iar apartamentele de 4 camere se inchiriaza in medie cu 815 euro confort I si numai 331 euro/luna cele de confort II, se arata intr-un comunicat al portalului imobiliare.net.

Potrivit sursei citate, cele mai cautate zone sunt cele cu infrastructura de transport in comun foarte dezvoltate, cu metrou sau cu acces foarte usor si rapid spre centrul orasului. Cea mai solicitata magistrala este M2 Berceni - Pipera care traverseaza orasul de la Sud la Nord si care trece prin centru, precizeaza Mediafax.

Cele mai scumpe garsoniere sunt in Aviatiei-Baneasa, cu pret mediu de 350 euro/luna, urmate de cele din zonele Unirii, Universitate, Romana, Dorobanti si Piata Victoriei, unde chiriile variaza intre 280 si 300 euro. In Tineretului, Vitanul Nou, Muncii si Mihai Bravu garsonierele se inchiriaza cu 250-260 euro, in Titan, Dristor si Militari chiria medie este de 220-230 euro, iar cele mai ieftine se gasesc in Rahova, Berceni, Colentina si Pantelimon, unde chiria unei garsoniere este in medie 200 euro.

Cele mai scumpe apartamente, in zona Herastrau

Apartamentele cu doua camere cele mai convenabile se gasesc in Rahova, Berceni si Militari, la chirii medii de sub 300 euro, urmate de cele din Dristor, Titan, Stefan cel Mare, cu pana la 350 euro/luna. In Titulescu, Floreasca sau Decebal chiriile la doua camere sar de 400 euro, iar cele mai mari chirii sunt in zona de nord Baneasa si Aviatiei, cu peste 500 euro chiria medie. Recordul la apartamentele cu doua camere il detine zona parcului Herastrau, unde chiria medie ajunge la 800 euro pe luna.

Citeste si:
Firea ii da inainte cu achizitia de locuinte pentru cazuri sociale
Primaria Capitalei ridica...

Cele mai bune apartamente cu trei camere de inchiriat se gasesc in Drumul Taberei si Militari, la o chirie de 350-380 euro/luna. In Tineretului sau Stefan cel Mare chiria este in jur de 450 euro/luna, iar in Unirii-Decebal chiria pentru un apartament de trei camere sare de 600 euro. Pe segmentul apartamentelor de lux in zone gen Aviatorilor-Arcul de Triumf, chiria pentru trei camere depaseste 1.000 euro.

Chiria pentru apartamentele cu patru camere variaza intre 350 euro/luna in Rahova si Berceni, 450 euro in Drumul Taberei si Crangasi, 600 euro in Tineretului sau Mosilor si 800 euro/luna in Unirii si Piata Victoriei. In Baneasa, Dorobanti, Aviatorilor, chiria medie pentru un apartament cu patru camere este de 1.200-1.300 euro.
La Cluj, cel mai scump oras din provincie, sunt aproximativ 80.000 de studenti si doar 10.000 de locuri in camine, restul fiind obligati sa stea cu chirie. Proprietarii din acest oras solicita 230 euro/luna pentru garsoniere, 395 euro pentru apartamentele cu doua camere si 530 euro/luna pentru apartamentelecu trei camere.

La Iasi proprietarii solicita 220 euro/luna pentru garsoniere, 310 euro pentru apartamentele cu doua camere si 440 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere. In Constanta chiriile medii solicitate de proprietari se situeaza la 195 euro/luna pentru garsoniere, 280 pentru apartamentele de 2 camere si 400 euro/luna pentru apartamentele de 3 camere.

Orasul universitar cu cele mai mici chirii este Brasovul. Astfel, chiriile medii solicitate se situeaza la 190 euro/luna pentru garsoniere, 290 euro pentru apartamentele cu doua camere si 340 euro/luna pentru apartamentele cu trei camere.

Citeste si:
Chiriile au crescut in toate centrele universitare din tara
Imobiliare.ro: Chiriile au...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Incep facultatile, cresc chiriile: cat platesti in Capitala sau Cluj