Cladirea de birouri, cumparata de la doua persoane fizice, a fost construita in 2003 si are o suprafata construita totala de aproximativ 1.800 metri patrati si un teren aferent de 726 metri patrati, dispusa pe demisol, parter si trei etaje, potrivit ESOP Consulting.

"In ultima perioada, a crescut numarul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finantate cu fonduri europene, aceasta tranzactie fiind insa una din cele mai mari de pana acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii in gasirea solutiei potrivite, fiind necesar ca respectiva cladire de birouri sa fie potrivita nevoilor cumparatorului si sa se incadreze in cererile impuse de institutia europeana de finantate in ceea ce priveste calitatea si pretul ei", a declarat, intr-un comunicat Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting, citat de Mediafax.

Cladirea de birouri cumparata de UNATC este situata in zona ultracentrala a Capitalei, la Universitate, pe strada Tudor Arghezi, la demisol fiind amenajata o parcare subterana, cu o capacitate de opt masini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt masini. Imobilul a fost cumparat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare in domeniul artelor si cinematografiei, denumit "Centrul International de Cercetare si Educatie in tehnologii inovativ-creative CINETic" in urma castigarii de catre UNATC a unei competitii de proiecte derulata in sesiunea august 2013 prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. "Valoarea totala a proiectului este de 39,5 milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 35 milioane de lei. Durata proiectului este de 16 luni (...). In cadrul acestui centru de de cercetare in zona interadisciplinaritatii intre arta si tehenologie, vor fi infiintate si dotate sase laboratoare. Valoarea totala a investitiei in echipamente destinate cercetarii si inovarii este de peste 14 milioane de lei", a declarat Alexandru Berceanu, director adjunct UNATC si responsabil stiintific al proiectului.