Fondul britanic de investitii Dawnay Day Carpathian a investit 19 milioane de euro in achizitionarea centrului comercial Macro Mall din Brasov, precum si intr-un teren in aceeasi locatie, potrivit unui comunicat al consultantului imobiliar pentru aceasta tranzactie, DTZ Echinox.

Achizitia include un teren alaturat de 7.735 de metri patrati care permite construirea pe aproximativ 70 la suta din suprafata. Din valoarea de doua milioane pe care fondul a platit-o pentru aceste teren, un milion va fi achitat la momentul cand se vor elibera avizele de construire.

Fondul estimeaza un randament initial al investitiei de noua la suta, potrivit unui comunicat remis Bursei de la Londra.

Centrul comercial Macro Mall a fost inaugurat in decembrie 2005 si are o suprafata inchiriabila de 7.868 metri patrati si o parcare de 350 de locuri. Macro Mall are in prezent contracte de inchiriere cu 82 de firme, pentru un tarif mediu de 16 euro pe metru patrat.

Compania a remarcat potentialul investitiei, avand in vedere populatia de circa 320.000 de locuitori a Brasovului, precum si numerosii turisti din oras si din apropiere.

Centrul este amplasat in apropierea unei zone comerciale care mai cuprinde si magazine din retelele Selgros Cash&Carry, Carrefour, Metro Cash&Carry, Praktiker etc.

Dawnay Day Carpathian a achizitionat centrul comercial de la doua companii romanesti. Aceasta este prima investitie a companiei in Romania si a saptea de la inceputurile companiei.

Fondul este listat pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra, din iulie 2005 si a obtinut fonduri pentru crearea unui portofoliu de imobiliare de un miliard de euro. in prezent, compania detine centre comerciale in valoare totala 344 de milioane de euro in Polonia, Cehia, Ungaria si Lituania.

Portofoliul britanic al companiei cuprinde peste 400 de spatii comerciale, in suprafata totala de 700.000 de metri patrati.

Aceasta este prima tranzactie care implica un centru comercial construit, pentru consultantul imobiliar al fondului , DTZ Echinox.

DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala a companiei internationale imobiliare DTZ. Grupul DTZ este listat la bursa din Londra din 1987 si are o retea de peste 3.400 de consultanti in 96 de orase in 26 de tari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulius și CCIR pregătesc o investiție de 3 MLD. euro în dezvoltarea Romexpo
Setari Cookie-uri