Compania SudRezidential, principalul promotor al Zonei de Sud a Capitalei, va pune, in perioada urmatoare, la dispozitia dezvoltatorilor imobiliari interesati o suprafata suplimentara de 25 hectare pentru inceperea lucrarilor de constructie la Faza II din Metalurgiei Park Residence, care va genera la final un numar de aproximativ 4000-5000 apartamente destinate cumparatorilor de locuinte noi.

Prima faza a proiectului Metalurgiei Park Residence, desfasurata pe o supafata similara de 25 de hectare, a fost vanduta integral. Per total, proiectul imobiliar se va intinde pe aproximativ 50 de hectare (500.000 mp) si se va derula pe mai multe etape de constructie in Sectorul 4 din Bucuresti. Din totalul de aproximativ 5.000 de apartamente destinate Fazei I a proiectului imobiliar, au fost finalizate si date in folosinta pana la acesta data 4.000 de apartamente si se estimeaza ca, pana in primavara anului 2018, vor mai fi date din folosinta aproximativ 1.000 de apartamente noi.

"Ponderea creditelor imobiliare/ipotecare destinate cumpararii de apartamente noi este in crestere, avand in vedere scaderea ponderii detinute pana acum de programul Prima Casa. Peste 500 de unitati locative din cadrul proiectului au fost rezervate deja pentru anul 2018 iar dintre acestea mai mult de jumatate se vor achizitiona prin credite ipotecare sau imobiliare", arata reprezentantii SudRezidential.

Faza II se va derula pe aproximativ 25 ha si va cuprinde mai multe ansambluri rezidentiale. Valoarea totala a investitiei din faza II este de aproximativ 200 milioane euro si cuprinde valoarea terenului si a constructiilor care se vor materializa in perioada urmatoare.

"Profilul clientului il reprezinta tanara sau tanarul angajat, familiile nou casatorite, avand o varsta de pana la 40 de ani, fiind de regula angajat al corporatiilor din Romania sau functionar public la stat, interesat mai ales de un apartament nou cu 2 sau 3 camere, aflat intr-o zona rezidentiala populata cu acces foarte facil catre scoli, gradinite, precum si cu acces rapid catre marile centre comerciale din imediata apropiere si cu o foarte buna pozitionare din punctul de vedere al accesului la mijloacele de transport in comun, inclusiv metrou", mai spun reprezentantii SudRezidential.

Citeste si:
Metalurgiei Park: Romanii au din nou incredere in vanzarile...
Bogdan Ivan, Metalurgiei...

Preturile apartamentelor puse in vanzare in cadrul proiectului incep de la circa 950 de euro/mp util cu TVA de 5% inclus, iar costul unui loc de parcare este de 1.500 de euro plus TVA 20%. Aproximativ 50% dintre apartamentele puse in vanzare au fost creditate prin programul Prima Casa in anul 2017.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dezvoltatorii din Metalurgiei Park pregatesc alte 5.000 de locuinte