Citeste si
Grupul va construi pana in martie 2009, un complex rezidential de 300 de apartamente, in zona Vitan din Bucuresti, pentru care investitia necesara este estimata, in prezent, la circa 35 de milioane de euro.

“In viitor, intentionam sa ne orientam si catre alte orase, tot pe segmentul rezidential. Vom realiza un proiect rezidential de circa o mie de apartamente in Bucurestiu, cu o investitie de 80-90 de milioane de euro,” ne-a declarat omul de afaceri israelian Shlomo Sharon, presedintele grupului.

“Am ajuns deja la o intelegere cu proprietarul unui teren din zona Pipera, pe care dorim sa construim aproximativ 1.300 de apartamente. Problema cu care ne confruntam consta in faptul ca nu exista o oferta de calitate pe piata terenurilor, iar preturile sumt foarte ridicate in zonele centrale. Boom-ul pe segmentul birourilor a trecut, acum piata rezidentiala este cea care se dezvolta foarte puternic,” a declarat pentru Wall-Street Shlomo Sharon.

Grupul Platinum va construi astfel, pana in martie 2009, un complex rezidential de 300 de apartamente, in zona Vitan din Bucuresti, pentru care investitia necesara este estimata, in prezent, la circa 35 de milioane de euro, fara TVA.

"Proiectul se adreseaza segmentului mediu de cumparatori, oferind preturi sub 1.000 de euro pe metru patrat", a aratat vicepresedintele grupului Platinum, Valentin Tanase.

Proiectul va include doua blocuri de 14 etaje, un bloc de 12 etaje si unul de 16 etaje, care vor totaliza 300 de apartamente, cu o suprafata construita totala de 30.000 de metri patrati. De asemenea, ansamblul va beneficia de o parcare de 300 de locuri.

In prima faza de realizare a proiectului, care va demara in ianuarie 2007, se vor realiza cele doua blocui de 14 etaje, urmand ca, dupa sase luni sa demareze lucrarile pentru blocurile de 12 si 16 etaje. Primele doua blocuri se vor finaliza in septembrie 2008, pentru ca intregul proiect sa fie livrat in martie 2009.

Proiectul cuprinde o garsoniera, care are o suprafata de 45 de metri patrati, care costa 48.810 euro, fara TVA, restul apartamentelor avand doua, trei si patru camere, respectiv suprafete cuprinse intre 54,19 metri patrati si 131 de metri patrati, la preturi intre 58.048 de euro, fara TVA si 139.686 de euro, fara TVA.

"Pretul reprezinta suprafata construita a apartamentelor, fara a include terasele si spatiile comune", a explicat Ionut Bordei, partener in cadrul companiei imobiliare Eurisko, firma care promoveaza proiectul Vitan Towers.

De asemenea, proiectul mai include o zona comerciala unde va functiona un mic magazin si o farmacie, precum si o sala de sport si o gradinita privata. Spatiile comerciale nu vor fi inchiriate in viitor, ci vandute, a mai precizat Tanase.

Apartamentele vor putea fi achizitionate fie cu un avans de 25%, urmat de o transa de 65% din pret, urmand ca restul sa fie achitat la livrare, fie cu un avans de 95%, urmind ca restul sa fie achitat la livrare, schema de plata pentru care se acorda un discount, fie cu un avans de 25%, urmand ca restul de 75% sa fie achitat la momentul cand apartamentul poate face obiectul unui credit ipotecar.
Israelienii de la Platinum vor construi mai mult de zece proiecte rezidentiale in Romania