Angajatii Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private, alaturi de echipa Synevo, parte a diviziei de servicii de diagnostic din cadrul companiei, s-au mutat in acest an, in urma finalizarii procesului de fit-out, in cladirea The Bridge 2 din Capitala, dezvoltata de catre Forte Partners. Tranzactia a fost anuntata la jumatatea lui 2018 si a implicat o suprafata totala de aproximativ 4.500 de metri patrati, din care 3.200 de metri patrati au fost rezervati spatiilor de birouri, unde astazi lucreaza peste 300 de angajati.

"Mutarea in noul sediu The Bridge 2 este una speciala nu doar pentru ca am facut trecerea la open space, dar si pentru ca ne-am unit fortele cu echipa Synevo, parte a diviziei de servicii de diagnostic a Medicover, Asociatia Medicover si Medicover Integrated Clinical Services. Echipele celor doua divizii ale Medicover, cea de servicii medicale si respectiv de servicii de diagnostic au lucrat impreuna pentru acest proiect mai bine de 18 luni", spune Ana Prisacariu, manager tehnic Medicover. Ea adauga ca, in prezent, in cei 3.200 mp de birouri lucreaza aproape 300 de angajati Medicover si Synevo. "Avem, de asemenea, si o suprafata de 600 mp pentru cresterea pe care o estimam in urmatorii ani".

Un exemplu de implicare al angajatilor Medicover - Synevo a fost alegerea denumirilor salilor de meeting. Pentru aceasta am avut un concurs intern de idei.

Medicover si Synevo vor "locui" in cladirea The Bridge 2 pentru urmatorii sapte ani, iar ca urmare, "echipa de proiect Medicover - Synevo a fost implicata in toate etapele - de la concept, planificare, implementare, testare, receptionare, relocare si pana in prima zi de lucru in noul sediu. Prin urmare, angajatii Medicover – Synevo, prin intermediul echipei de proiect si nu numai - au avut o voce puternica in evolutia proiectului Medicover - Synevo The Bridge 2".

Medicover Synevo The Bridge

Ana Prisacariu arata astfel ca un exemplu de implicare al angajatilor Medicover - Synevo a fost alegerea denumirilor salilor de meeting. "Pentru aceasta am avut un concurs intern de idei. De asemenea, presarate peste tot prin spatiul nostru de birouri, se regasesc elemente care pot fi particularizate, cum ar fi pereti pe care se poate scrie sau desk-uri cu panouri pinnable".

Medicover Synevo The Bridge

"The Bridge 2 este o cladire cu multiple avantaje. Ne-am dorit sa gasim un spatiu suficient de mare pentru a acomoda nevoile noastre curente si cresterile ulterioare, un spatiu care sa fie aliniat cu principiile noastre CSR (Corporate Social Responsibility). Un alt plus in alegerea cladirii a fost prezenta intr-o zona aflata in plina dezvoltare - acest lucru ne ofera oportunitatea de a fi mai aproape de multi dintre clientii nostri si de a deveni mai accesibili pentru potentiali noi clienti. Si nu in ultimul rand, ne-am dorit pentru angajatii nostri o mai buna accesibilitate - iar pozitionarea cladirii fata de arterele principale si mijloacele de transport in comun este una fericita", afirma reprezentantul Medicover.

Medicover Synevo The Bridge

Forte Partners a anuntat recent obtinerea certificarii LEED Platinum pentru cladirea de spatii de birouri The Bridge 2, cu scorul 84, finalizata si inchiriata integral. Prima faza a proiectului office a primit certificarea cu scorul 82.

"Cladirea si proximitatile ei sunt ofertante din punct de vedere al facilitatilor. In zona exista o diversitate de cafenele, restaurante, magazine. Desi nu au fost critice in alegerea sediului, cu siguranta prezenta lor a fost considerata un plus", mai spune Ana Prisacariu. Ea adauga ca exista si cate o sala de mese pe fiecare dintre cele doua etaje de birouri.

Medicover Synevo The Bridge

"Utilitatile si fluxurile dintr-o sala de mese au fost gandite in detaliu, iar design-ul a fost ales pentru a crea o atmosfera calda, relaxata, comparabila cu cea a unei cafenele sau ale unui bistro. Este greu de estimat procentul colegilor care opteaza pentru o masa la birou versus cei care prefera sa mearga in afara sediului, pentru ca mutarea noastra este una recenta. Ne bucuram ca, atat spatiul nostru, cat si pozitia cladirii le ofera colegilor nostri diversitate si posibilitatea de a alege", arata reprezentantul Medicover.

Ne-am dorit un open-space care sa nu arate ca un open-space si de aceea am alternat zonele de birou cu zone formale si informale de intalniri si sedinte.

De asemenea, "sunt 13 sali de sedinta pe suprafata celor doua etaje pe care le ocupa Medicover si Synevo: sali de sedinta de marimi diferite - inclusiv un amfiteatru. Exista si numeroase zone de meeting informal".

Medicover Synevo The Bridge

Insa, "pentru ca ne-am dorit un open-space care sa nu arate ca un open-space, am alternat zonele de birou cu zone formale si informale de intalniri si sedinte astfel incat nevoile de comunicare - de la cele confidentiale si strategice la cele relaxate - sa fie satisfacute. Salile sunt deservite de un sistem informatic de room booking care permite rezervarea dinamica utilizand un terminal de tip tableta. Aceeasi tableta are si rolul de display. Sistemul de booking local este dublat si de o aplicatie de rezervare, acccesibila online", arata Ana Prisacariu.

Medicover isi incurajeaza angajatii sa vina la birou cu bicicleta, cu acces gratuit la locuri de "parcare", dusuri si vestiare. "Birourile directorilor generali (Medicover si Synevo) sunt plasate in apropierea receptiei, au suprafete modeste, pereti de sticla si usile intotdeauna deschise. Disponibilitatea operationala este unul din principiile fundamentale dupa care ne ghidam, iar intreg spatiul a fost creat in jurul ideilor de disponibilitate, flexibilitate si colaborare", conchide reprezentantul Medicover.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri