Analistii institutului italian Scenari Immobiliari estimeaza pentru 2007 o temperare a cresterii preturilor in sectorul imobiliar al pietele mature, insa prevad o majorare pe pietele emergente, ca Romania si Bulgaria, accelerata in special de aderarea la Uniunea Europeana.

Potrivit studiului publicat pe pagina de internet Scenari Immobiliari, citat de NewsIn, in Europa s-a inregistrat o crestere a tranzactiilor pe piata imobiliara in 2006, alimentata in special de creditele ipotecare. In Italia, la cresterea cererii de locuinte au contribuit unii emigranti, dar si cuplurile tinere, sustin analistii Scenari Immobiliari. Studiul analizeaza preturile de pe piata imobiliara din marile orase ale Europei, cu exceptia pietelor aflate in miscare, categorie din care face parte si Sofia.

Pretul minim pe metru patrat construit in Bucuresti este 1.000 de euro, fata de 10.000 de euro in Londra. Pretul maxim al constructiilor din capitala este de 3.000 euro/mp, in timp ce la Londra ajunge la 15.000 de euro/mp, potrivit studiului realizat de institul Scenari Immobiliari din Italia.

Londra se afla pe primul loc in topul celor mai scumpe piete imobiliare ale Europei, in funtie pretul minim pe metrul patrat construit. Pe pozitia secunda se claseaza Parisul cu 8.200 euro, urmat de Roma cu 6.400 euro. Pe ultimele pozitii in ceea ce priveste suma minima cu care poate fi cumparat un metru patrat construit se situeaza Bucurestiul, cu 1.000 euro si Oslo (Norvegia), cu 1.500 euro.

Potrivit aceluiasi studiu, in Bruxelles si Moscova un metru patrat construit se vinde cu cel putin 2.500 euro, in Barcelona si Berlin cu 3.500 euro, iar in Dublin si Frankfurt cu 4.000 euro, respectiv 4.500 euro.

Institulul de cercetare Scenari Immobiliari a fost infiintat in 1990 si analizeaza piata imobiliara si activitatea economica din Europa si din Italia. Scenari Immobiliari are birouri in Milano, Roma si in Frakfurt.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Inca 25 mil. euro, in proiecte rezidentiale din Capitala