Cumpărarea unei case este o decizie foarte importantă, așa că nu trebuie să te pripești, ci să aloci suficient timp pentru a lua în considerare toate detaliile și pentru a putea parcurge cu grijă toate etapele acestui proces.

Pentru a te ajuta să simplifici procesul decizional, în cele ce urmează te invităm să afli care sunt etapele pe care va trebui să le parcurgi atunci când iei în considerare ideea unei achiziții imobiliare.

Etapa 1

Prima etapă pe care trebuie să o parcurgi - în cazul în care vrei să îți cumperi o casă prin credit imobiliar - este întocmirea dosarului de credit.

Un credit se acordă doar în urma unei analize amănunțite a dosarului celui care solicită creditul, iar acest dosar pe care va trebui să îl întocmești trebuie să cuprindă o serie de acte care atestă identitatea și veniturile solicitantului.

Etapa 2

În cazul în care dorești să achiziționezi casa cu bani cash, atunci poți sări direct la următoarea etapă: identificarea casei ideale. În această etapă poți lua în considerare fie achiziția unei case mai vechi, fie cumpărarea unei case noi dintr-un ansamblu rezidențial case.

Recomandarea noastră este să îți îndrepți atenția către ultima variantă pentru că o casă nouă vine la pachet cu o multitudine de avantaje, printre care și posibilitatea de a revinde proprietatea la un preț foarte avantajos.

În cazul unei case mai vechi, pe măsură ce trec anii valoarea de piață scade și astfel te-ai putea regăsi în situația de a fi nevoit să vinzi (în cazul în care vei dori acest lucru) la un preț mult mai mic decât cel plătit de tine inițial.

În plus, în apropiere de București găsești o multitudine de case de vânzare care se pliază pe toate tipurile de buget și pe toate exigențele, așa că singura problemă pe care ai putea s-o întâmpini rămâne doar varietatea de opțiuni din care ai de ales.

Etapa 3

A treia etapă este cea a analizezi opțiunilor disponibile. După ce ai restrâns plaja de opțiuni la doar câteva alternative este bine să dedici suficient timp pentru a le analiza cu atenție pe fiecare dintre acestea și pentru a stabili care sunt avantajele și dezavantajele.

Dacă ai nevoie de ajutor, atunci poți lua în considerare și ideea de a apela la o agenție imobiliară care să te ajute să filtrezi mai bine toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea lua cea mai bună decizie.

Etapa 4

O atenție deosebită ar trebui s-o acorzi și dezvoltatorului de la care plănuiești să achiziționezi casa. La o simplă căutare pe Google cu sintagma „vânzări case” vei descoperi că există o multitudine de dezvoltatori care vând astfel de case, iar unii dintre aceștia au reputații nu tocmai bune în domeniul în care activează.

Misiunea ta va trebui să fie aceea de a evita acești dezvoltatori și de a-ți îndrepta atenția către unul care oferă construcții de calitate, realizate din materiale de calitate.

Etapa 5

În această etapă va trebui să vizionezi casele de pe lista scurtă la care ai ajuns în urma analizei opțiunilor disponibile.

Inspectarea casei este o etapă foarte importantă pentru că îți va oferi ocazia să studiezi toate detaliile tehnice și estetice (calitatea lucrărilor de construcție, zona în care este situată casa etc.)

Etapa 6

Încheierea contractului sau tranzacția finală este ultima etapă pe care trebuie să o parcurgi atunci când îți cumperi o casă și va dura, de obicei, de la câteva zile la câteva săptămâni. Durata depinde, în general, de modalitatea în care ai ales să cumperi casa: prin credit sau cu bani cash.

În cazul creditului, este posibil să dureze ceva mai mult până primești banii cu care să achiziționezi casa aleasă, în timp ce în cazul alternativei cu bani cash tu vei fi cel care decide cât de repede se întâmplă lucrurile.

În concluzie, acestea sunt principalele etape pe care trebuie să le parcurgi atunci când îți cumperi o casă. Nu uita că trendul exodului din orașele mari și aglomerate se va menține și în perioada post-pandemie, așa că sfatul nostru este să invesești într-o locuință la marginea orașului, în natură, care să îți permită să ai un stil de viață cât mai sănătos.

În plus, piața muncii s-a schimbat radical și nu va mai fi niciodată la fel, așa că și în perioada post-pandemie majoritatea angajatorilor le vor permite angajaților să decidă cum vor munci, deci vei avea ocazia să alegi de unde lucrezi, iar acel loc ar putea fi chiar propria ta casă. Așa că de ce să nu te asiguri că vei putea lucra din cel mai frumos loc cu putință? Orice ai alege, noi îți dorim succes!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri