Zona Aviației a avut una dintre cele mai mari creșteri de prețuri în ultimii 3 ani și devenind una dintre cele mai atractive zone din Capitală pentru investitorii din imobiliare, oferind randamente investiționale foarte mari pe segmentul rezidențial premium, sunt de părere analiștii companiei de consultanță imobiliară JLL România.

Aceasta zona a devenit una dintre cele mai ofertante din punct de vedere al dezvoltării rezidenţiale, înregistrand o evoluție spectaculoasă în ultimii ani. Poziționarea strategică, în partea de nord a Bucureștiului, a pus zona Aviației pe harta dezvoltatorilor, care investesc sume importante pentru a dezvolta proiecte imobiliare de anvergură aici.

„Calitatea și unicitatea au revenit în căutările clienților pe piata imobiliară. Segmentul high-end, reprezentat de cumparatorii proprietatilor cu prețuri de vanzare ce incep de la 3.000 euro pe metru pătrat, totalizand aproximativ 6% din numărul total de unități de pe piață, este cel mai rezilient în situații de criză, astfel că anticipăm o continuare a evoluției sale pozitive”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Potrivit companiei de consultanță imobiliară, chiar dacă definiția luxului diferă pentru fiecare persoană, piața rezidențială high-end are câteva trăsături distincte. Potențialii cumpărători își doresc locatii cu suprafete generoase, bine conectate la zonele premium de retail si de petrecere a timpului liber, însă care oferă totodată securitate și intimitate. De asemenea, se orientează către spații care să exceleze din punct de vedere al inovației și tehnologiei, care să aibă o identitate unică și să ofere o experiență aparte și servicii diverse - de la concierge și securitate privată, pana la sala de gimnastică, piscină, spa, zone destinate întâlnirilor de afaceri și sală de cinema.

„La fel de importantă este si compartimentarea internă, ce trebuie sa îndeplinească cerinţe specifice precum: un hol generos la intrare, o zona de living extinsă, care să includă un spațiu distinct de luat masa, baie si dressing propriu pentru fiecare dormitor, suprafețe vitrate mari, care să asigure lumină naturală multă si o baie principală de tip spa. De asemenea, toate unitațile trebuie să dispună de zone separate pentru depozitare si spalatorie, o cameră de birou si o cameră pentru hobby-uri”, se mai arată în comunicatul citat.

Conform studiilor de piață efectuate de JLL, în zona Aviației, prețul mediu de achiziție pe metru pătrat util pentru un apartament de 2 camere construit după anul 2000 a crescut de la 1.800 de euro în 2018 până la 2.500 euro în 2021, înregistrând astfel un salt de 39%. Pentru proiectele high-end, exclusiviste, care se adresează unui public foarte exigent în așteptări și dispus să aloce sume semnificative pentru a beneficia de o experiență unică, prețul poate ajunge și până la 4.000 – 5.000 euro pe metru pătrat in aceasta zona.

Același trend ascendent este vizibil și în ceea ce privește chiriile. Dacă în 2017, prețul chiriei era de 10.5 euro pe metru pătrat util, în 2021 a ajuns deja la 13 euro pe metru pătrat, înregistrând astfel o creștere de 26% în 4 ani.

Conform unui studiu efectuat de Banca Mondială, care analizează atractivitatea diverselor zone din București pentru cumpărători, zona Aviației, alături de Floreasca, este in topul preferintelor si a obtinut punctajul maxim în acest clasament al atractivității. Metodologia analizei include evaluarea cantitativă și calitativă a diverși indicatori tangibili și intangibili, iar rezultatul relevă același potențial investițional ridicat pe care îl reflectă și studiile JLL. Astfel, compania se așteaptă ca evoluția prețurilor în zonă să-și păstreze trendul ascendent și în perioada următoare.

“În prezent, România oferă unele dintre cele mai mari randamente din Europa. Este cel mai bun moment pentru a investi în sectorul de rezidențial. Ultima perioada a adus o creștere a interesului cumpărătorilor pentru apartamente spațioase, cu suprafete de peste 100 mp utili, semnal că standardul în categoria high-end este pe cale să se schimbe și să atingă un nivel fără precedent” a declarat, în comunicatul citat, Andreea Hamza, Senior Director Living, JLL România.

Sursa foto: imobiliare.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri