Meseriașii din zona de construcții au crescut și ei tarifele în ultimul an, cele mai mari scumpiri fiind operate de cei care se ocupă de ridicarea imobilelor, de renovarea lor și de hidroizolații, iar datele arată că mulți meseriași vor majora prețurile și în acest an, arată un sondaj realizat în rândul firmelor de prestări servicii de platforma Necesit.ro.

„Când apelați la furnizorii de servicii, este esențial să știți ce obțineți și cât veți plăti pentru asta. Asta este cu atât mai important în perioadele de creștere mare a prețurilor. Întotdeauna obțineți mai multe oferte de la profesioniști verificați și comparați-le între ele”, recomandă cei de la Necesit.ro.

Potrivit sursei citate 4 din 5 meseriași au operat scumpiri pentru serviciile pe care le prestează, iar în perioada următoare s-ar putea să apară noi majorări de prețuri.

La studiul realizat de Necesit.ro în luna mai, studiu au participat 461 de firme de prestări servicii din întreaga țară.

Care sunt constatările principale ale analizei trendurilor de preț?

„Un preț mai mare sau o creștere a prețului nu este întotdeauna nejustificată. Calitatea are prețul ei. Verificați evaluările prestatorilor și comentariile clienților anteriori și analizați cu atenție ofertele până când o găsiți pe cea potrivită pentru dumneavoastră. Prețul nu ar trebui să fie singurul criteriu atunci când alegeți un profesionist”, mai recomandă specialiștii de la Necesit.ro.

  • Patru din cinci meșteri și-au mărit prețurile în ultimul an.
  • Cei care și-au scumpit cel mai mult serviciile au fost constructorii, companiile de renovări și hidroizolaţii.
  • Cel mai puțin dintre toate s-au scumpit serviciile de panouri solare.
  • În următoarele luni, mai puțin de jumătate dintre meșteri plănuiesc să-și mărească prețurile.

Cum au evoluat prețurile meșterilor și care sunt tarifele medii practicate

Evoluția prețurilor meseriașilor în ultimul an arată că scumpirile cele mai mari au fost operate de constructori, de inginerii în hidroizolații și de meseriașii care se ocupă de renovări.

Cei de la Necesit.ro menționază că prețurile din tabelul de mai jos sunt prețurile medii pentru serviciile selectate, iar prețurile reale pot varia în funcție de complexitate și de alți factori.

Serviciu

Prețul actual

Majorarea prețului într-un an

Arhitecți

proiect casă

100 lei/mp

+11%

Construcție casă

casa din cărămidă

6.400 lei/m2

+25%

Electricieni

reparații electrice

54 lei/ora

+10%

Ferestre termopan

Fereastră PVC fixă (100 x 100)

335 lei

+15%

Hidroizolaţii

hidroizolație acoperiș și terase

235 lei/mp

+24%

Panouri solare

sistem solar (2 - 3 persoane)

7.450 lei

+5%

Renovare apartament

renovare apartament la cheie

2.300 lei/mp

+21%

Zugravi

zugrăvire cu vopsea albă 2 straturi

7 lei

+16%

„Aceste rezultate indică o creștere generalizată a prețurilor în toate domeniile, arătând impactul inflației asupra costurilor serviciilor. Cu toate acestea, este de remarcat că unele servicii, cum ar fi cele de arhitectură și reparații electrice, au înregistrat o creștere moderată, în comparație cu altele, cum ar fi construcția de case și hidroizolații, unde creșterile de preț au fost semnificative”, se mai arată în analiza realizată de Necesit.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri