Proiectele de real-estate premium din zona pădurii Băneasa nu reprezintă nimic nou, tot mai mulți dezvoltatori oferind în acel colț din nordul Capitalei ansambluri rezidențiale care se vor a fi o parte din mediul înconjurător. Stejarii Collection, ultimul proiect dezvoltat sub bagheta lui Ion Țiriac, a luat în serios sustenabilitatea, aproape o cincime din investiția totală de 50 de milioane de euro ducându-se către soluții de construcție prietenoase cu mediul. Rezultatele se văd în noile construcții tip „șarpe”, blocuri cu apartamente ce oferă o vedere aproape panoramică asupra pădurii din împrejurimi.

Stejarii Country Club și proiectul Stejarii Rezidențial au în spate o istorie de un deceniu și jumătate în spate, iar noul proiect Stejarii Collection își dorește să ofere un plus de confort pentru cei care vor locui în cele aproape 200 de apartamente care sunt disponibile. Construcția a început în urmă cu trei ani, în septembrie 2020, iar metodele sustenabile de construcție s-au concentrat și pe economisirea resurselor esențiale cum ar fi apa sau curentul electric.

În total, sunt oferite spre închiriere - construind pe conceptul „build to rent” adus în premieră în România de Stejarii Rezidențial - 198 de apartamente pe o suprafață utilă de 29.000 de metri pătrați. Din întreaga suprafață, 50% este acoperită de vegetație, iar rezidenții au la dispoziție și o grădină botanică, pe lângă mai multe spații comune de recreere. Directorul general Țiriac Imobiliar, Răzvan Enache, susține că nu s-a tăiat niciun copac din pădurea Băneasa pe parcursul șantierului și că, mai mult decât atât, Stejarii Collection găzduiește peste 150 de specii de plante.

Celor interesați li se oferă apartamente diverse cu o suprafață de la 90 și până la 700 de metri pătrați. Pentru un apartament dintre cele mai mici, chiria lunară începe de la 1.550 de euro, iar clienții sunt ajutați în procesul de alegere de o echipă specializată. Aceeași echipă stă la dispoziția locatarilor, ei putând sta liniștiți într-un concediu deoarece are cine să le ude florile sau să le plimbe animalul de companie.

Conform lui Enache, investiția totală a fost de peste 50 de milioane de euro dintre care 10 milioane au fost investiți pentru a se găsi soluții sustenabile de economisire a resurselor, dar și în construcție. Sistemul de încălzire/răcire este proiectat în așa fel încât o avarie la un apartament nu va duce la oprirea furnizării agentului termic în întreg blocul. În total, locatarii au la dispoziție 437 de locuri de parcare, toate subterane, ceea ce înseamnă că traficul la suprafață se face doar prin modalități „verzi” cum este și bicicleta. Tocmai de aceea, complexul Stejarii Collection a primit certificări autohtone și internaționale de protecție a mediului, iar indicatoarele ce monitorizează calitatea aerului arată că acesta este cam cu 30-35% mai curat decât în centrul Bucureștiului.

Majoritatea apartamentelor oferă o vedere generoasă către pădure, balcoanele de la etajele superioare permițând o vedere de aproximativ 270 de grade asupra zonelor verzi ce sunt chiar la gardul ansamblului. Fiecare apartament are și zonă de grădină exterioară, iar suprafețele vitrate mari permit un aport de lumină de 80% cât timp locatarii sunt acasă. Complexul Stejarii Collection este legat de proiectul existent Stejarii Rezidențial printr-o pistă de ateltism lungă cât patru terenuri de fotbal, cei care stau în această comunitate având accesul și la alte spații de sport, dar și o grădiniță.

Apartamentele, indiferent de dimensiuni, sunt oferite fie mobilate, fie echipate doar în zona de bucătărie și în băi. Țiriac Imobiliare oferă, însă, mai multe pachete pentru mobilarea apartamentelor, „kiturile” de mobilare venind în mai multe nivele precum Premium, Luxury și Luxury+ prin care clienții își pot alege tipul mobilei, dar și culori. Alternativ, ei pot opta să-și mobileze singuri spațiile. Conform datelor prezentate, nivelul de ocupare este, în prezent, de 30%, dar Enache susține că s-ar putea atinge o ocupare de 50% până la finele anului. ținta pe termen mediu fiind un nivel de ocupare de 95% până la final de 2024 - adică atingerea aceluiaș nivel de ocupare la care se menține complexul Stejarii Rezidențial.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri