Curtea de Apel Craiova a decis amanarea judecarii recursului depus de compania Millennium Building Development in cazul continuarii lucrarilor la cladirea de birouri Cathedral Plaza Bucuresti pana pe data de 20 august.

Decizia Curtii de Apel din Craiova sporeste si mai mult ingrijorarea cu privire la conservarea si protejarea cladirii. Pe masura ce termenul de reincepere a lucrarilor va fi intarziat, riscul de deteriorare a lucrarilor deja efectuate creste, generand potentiale alte riscuri atat pentru constructia in cauza, cat si pentru vecinatati, nepermitandu-se executarea lucrarilor de punere in siguranta, sunt de parere reprezentantii Millennium Building.

Prelungirea termenului de judecata genereaza pagube din ce in ce mai mari pentru Millennium Building Development, pagube care in ultima instanta vor trebui recuperate.

Millennium Building Development a contestat incheierea pronuntata de catre Tribunalul Dolj, de suspendare a autorizatiei de construire, considerand-o neintemeiata si nelegala.

Scandalul legat de constructia imobilului Cathedral Plaza a inceput in urma cu un an. In prezent, toate etajele cladirii au fost ridicate. Clerul romano-catolic acuza Primaria Sectorului 1, Consiliul local Sector 1 Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ministerul Culturii si Cultelor si Inspectoratul de Stat in Constructii al Municipiului Bucuresti ca au eliberat ilegal o autorizatie de constructie companiei Millenium Building Development pentru ridicarea unei cladiri de birouri, in imediata vecinatate a Catedralei Sfantul Iosif, cladire ce afecteaza lacasul religios care este inregistrat ca patrimoniu cultural national.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Gabriela Firea vrea sondaj pentru demolarea Cathedral Plaza