Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primul semestru 2008, cu 33,2%, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

"In primul semestru, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 33,2%, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii: cladiri nerezidentiale (+35,7%), cladiri rezidentiale (+34,7%) si constructii ingineresti (+31,7%)", se arata in comunicatul INS.

De asemenea, potrivit datelor INS, pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de constructii noi (+33,9%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+33,2%) si lucrarile de reparatii capitale (+30,2%).

In luna iunie 2008, lucrarile de constructii au crescut in termeni reali fata de luna mai 2008 cu 19,0%. Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 33,9%.
Pe tipuri de constructii indicii lucrarilor de constructii au crescut la cladiri rezidentiale (+36,7%), cladiri nerezidentiale (+36,2%) si constructii ingineresti (+32,3%).

Pe elemente de structura, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: lucrarile de constructii noi (+36,6%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+30,6%) si lucrarile de reparatii capitale (+30%).

Comparativ cu luna mai 2008 lucrarile de constructii in luna iunie 2008 au crescut pe total cu 19%. Lucrarile de constructii executate la cladirile rezidentiale au inregistrat o scadere cu 3,3%. Lucrarile executate la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale au inregistrat o crestere fata de luna precedenta cu 23,6%, respectiv 22,8%.

Pe elemente de structura, indicii lucrarilor de constructii au crescut astfel: lucrarile de reparatii capitale (+26%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+24%) si lucrarile de constructii noi (+14,8%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Consultant: Riscul ca România să rămână fără alimente este scăzut
Setari Cookie-uri