Dezvoltatotul imobiliar de origine austriaca UBM Development a inaugurat prima faza a Parcului Logistic Chitila, proiect in valoare totala de aproximativ 30 milioane de euro si care insumeaza o suprafata totala de 45.000 mp cu spatii industriale si de birouri, a anuntat compania.
Potrivit reprezentantilor companiei, primul centru logistic si de industrie usoara din Romania al UBM, Chitila Logistic Parc (CLP), este localizat in nord-vestul Soselei de Centura a Bucurestiului, fiind aproape atat de DN1A cat si de autostrada Bucuresti – Pitesti.

Proiectul este dezvoltat in parteneriat cu firma romaneasca de real estate Metropola Imobiliar, iar prima faza din dezvoltarea parcului, insumand 16.000 mp, a fost deja inchiriata 100% si produce un venit anual de aproximativ un milion de euro. Printre chiriasi se numara companii atat cu capital strain, precum Schenker, cat si cu capital romanesc, precum RTC si Montero. Faza a doua, care va totaliza 25.000 mp, este deja in constructie din luna iunie a acestui an si este in proportie de 50% inchiriata. Suprafata ramasa disponibila va fi livrata in al doilea trimestru al anului 2009.

"Inceperea operatiunilor CLP reprezinta piatra de temelie pentru evolutia UBM in Romania si marcheaza primul din numeroasele proiecte ce se previzioneaza in urmatoarele 12 luni. In prezent, UBM mai are in stadiu de dezvoltare o serie de proiecte, ce includ hoteluri, centre comerciale, parcuri de afaceri si industrie", a declarat directorul general al UBM Development, Daniel Halswick.

Acesta mai spune ca in Romania exista in continuare o activitate intensa in dezvoltarea de imobiliare, care compenseaza ultimii 50 ani de stagnare si subinvestire.

"Piata logistica asigura sustinerea altor investitii in curs si cresterea lor in paralel cu intreaga infrastructura", a adaugat reprezentantul UBM.

Aria de expertiza a grupului UBM acopera devoltarea, inchirierea si vanzarea de proprietati, pe tot cuprinsul Europei. Compania isi concentreaza activitatea, in special, in regiunea Europa Centrala si de Est si este activa in domenii de dezvoltare si consultanta imobiliara, atat ca dezvoltator cat si din perspectiva contractorului general.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri