"Lucrarile au demarat de cateva luni. Suntem in organizare de santier, urmand ca investitia sa fie gata in semestrul doi din anul 2009", a declarat Florian Lazar, directorul tehnic al SC Turism Felix.

Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro. Lucrarile sunt executate de aceeasi firma romano-maghiara, Aquaplus, care a s-a ocupat si de modernizarea Strandului Felix, redeschis publicului vara trecuta. Potrivit lui Florian Serac, directorul general al societatii, complexul va fi unul dintre cele mai moderne din Europa de Est si este menit sa atraga clientii in Baile Felix si in extrasezon.

"Nu stiu cum vor evolua lucrarile. Acestea depind de mai multi factori, printre care starea vremii si evolutia crizei actuale. Intentia noastra este de a-l termina cat mai repede. Va fi functional tot timpul anului si preconizam sa fie un mijloc de atractie pentru turisti, prin noutatile pe care le va oferi", spune Florian Serac.

Citeste si:

Centrul de agrement este construit pe locul fostului Hotel Felix. Hotelul Lotus va fi modernizat si el, devenind de patru stele, si va face corp comun cu centrul de agrement. Modernizarea Hotelului Lotus va costa inca 10-12 milioane de euro, iar construirea bazei de tratament ultramoderne aferente acestuia, si tot de patru stele, inca 2,5 milioane de euro. Noul complex va avea atat bazine interioare cat si exterioare. Bazine cu apa termala, cu elemente de sauna, hidromasaj, jacuzzi, tobogane etc.

"Ca o noutate pentru Europa de Est va fi pista de surfing, facuta dupa un patent american. Asemenea piste mai sunt doar in Olanda si Germania", a precizat Florian Lazar. Nu vor lipsi punctele de alimentatie publica si restaurantele. Accesul se va face pe baza de cip, la fel ca la Aquapark-ul din Debretin.

"Sistemul va fi exploatat electronic dintr-o camera de comanda. Aici vor fi vizualizate toate aparatele si tot de aici se va putea detecta orice defectiune", a mai spus directorul tehnic al SC Turism Felix.