Numarul autorizatiilor de constructie pentru cladiri rezidentiale din luna mai a anului curent a fost de 4.475, dintre care 64,1% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.

De asemenea, distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in aproape toate regiunile de dezvoltare, cele mai importante inregistrandu-se in Bucuresti-Ilfov (+ 175 autorizatii), Nord-Est (+ 95 autorizatii) si Sud-Muntenia (+ 87autorizatii).

Un declin al numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia si Vest.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, in mai 2009 s-au eliberat cu 1.816 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale.Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (- 344 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (- 264 autorizatii) si Nord-Vest (- 255 autorizatii).

In primele cinci luni ale anului s-au eliberat 19.117 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 17,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-1301 autorizatii), Centru (-636 autorizatii) si Sud-Muntenia (-590 autorizatii).