August a adus scaderi de preturi pentru apartamentele noi si stagnare pentru cele vechi

Preturile apartamentelor noi din Bucuresti au scazut cu 1% in luna august, ajungand la nivelul de 1.647 euro/mp, in timp ce preturile apartamentelor vechi au stagnat la 1.154 euro/mp, arata cea mai recenta analiza a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Per total, BREI-Vechi (indicele apartamentelor vechi) a ramas la aceeasi valoare din luna iulie, in timp ce BREI-Nou (indicele apartamentelor noi) s-a depreciat cu aproape 1%, compania Colliers monitorizand 23 de proiecte imobiliare noi.

La nivel de sectoare, cea mai mare scadere a fost in sectoarul 5, unde preturile apartamentelor au coborat cu 5%, in timp ce in sectorul 1 si 6, preturile au crescur cu 3% si, respectiv, 2%. Sectorul 6 a ramas insa cel mai ieftin , pretul pe mp construit fiind de 972 euro. (Citeste si De ce scad preturile apartamentelor vechi din sectorul 6 al Capitalei)

Iulie a fost prima luna din ultimul an in care preturile apartamentelor din Bucuresti au inceput sa creasca, avansul ajungand pana la cel mult 4%, valoarea BREI (Bucharest Real Estate Index) ajungand atunci la 1.329 euro/mp, potrivit analizei Colliers.

Pretul mediu solicitat pentru garsoniere in iulie a crescut cu 2,6% fata de luna precedenta, pana la 46.300 de euro, conform portalului imobiliar AnunturiParticulari.ro. Pentru apartamentele cu doua camere, pretul cerut a crescut cu 1%, pana la 70.500 de euro, iar pentru cele cu trei camere, cresterea a fost de 3,5% in ultima luna, in medie solicitandu-se un pret de 97.600 de euro.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, avand aproximativ 293 de birouri in 61 de tari. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri