Numarul de locuinte terminate a crescut dupa primele noua luni ale acestui an cu 1.507, fata de perioada similara din anul precedent, pana la 38.170 de locuinte finalizate.
Pe medii de rezidenta, analiza constructiei de locuinte noi pune in evidenta o inversare a ponderii acestora in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2009 fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, scrie NewsIn.

Astfel, in perioada mentionata, cea mai mare pondere a locuintelor, 51,5% in total, au fost date in folosinta in mediul urban, spre deosebire de perioada 1 ianurie - 30 septembrie, cand majoritatea locuintelor au fost construite in mediul rural (51,3%,

Totodata, repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, in primele noua luni din 2009, a crescut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 312 locuinte, iar numarul locuintelor realizate din fonduri publice a crescut cu 1.195 locuinte.

De asemenea, distributia in profil regional pune in evidenta o crestere a numarului locuintelor terminate, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare: Nord - Est (+1170 locuinte), Sud - Muntenia (+814 locuinte) si Sud -Est (+472 locuinte). Scaderi au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Centru (-876 locuinte) si Vest (-182 locuinte).

In plus, in trimestrul al treilea din 2009 au fost date in folosinta 14.669 locuinte, in crestere cu 259 locuinte, fata de perioada corespunzatoare a anului 2008.

In acelasi timp, pe medii de rezidenta, atat in trimestrul al trilea din 2009 cat si in perioada corespunzatoare din 2008, cele mai multe locuinte au fost construite in mediul urban, 50,8 %, respectiv 51,1%.

Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, fata de trimestrul III 2008, in trimestrul III 2009, a scazut numarul locuintelor realizate din fondurile private cu 411 locuinte, iar numarul locuintelor realizate din fondurile publice a crescut cu 670 locuinte.

Distributia in profil regional subliniaza o tendinta de crestere a numarului locuintelor terminate pe total cu 259 locuinte, crestere reflectata in principal in regiunile de dezvoltare : Nord - Est (+376 locuinte), Sud - Vest Oltenia (+200 locuinte), Nord - Vest (+192 locuinte) si Bucuresti-Ilfov.( + 123 locuinte ). Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru (-374 locuinte), Sud - Est (-239 locuinte) si Vest (-158 locuinte).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri