Chiriile pentru spatiile industriale din judetul Cluj au scazut cu circa 40% anul trecut, atingand un minim de 1,8 euro/mp/luna, potrivit agentiei imobiliare clujene Grup de Lux. In prezent, rata de neocupare pentru piata logistica din Cluj este de circa 30%.
“Preturile de inchiriere a spatiilor logistice in Cluj-Napoca in cursul anului trecut au pornit de la un minim de 1,8 euro/mp si au ajuns pana la 4,5 euro/mp. La inceputul acestui, volumul de spatii destinate inchirieri se ridica la 200.000 mp, dintre care doar 140.000 mp sunt ocupati”, se arata in comunicatul agentiei imobiliare.

Astfel, in parcul logistic Tetarom I a fost inchiriata o suprafata de aproximativ 25% din totalul parcului. Tot 25% din Tetarom III a inchiriat si Nokia, in timp ce parcu Tetarom II este ocupat in proportie de 100% de catre compania Emerson.

“Companiile au ales sa se relocheze, sa-si restranga activitatea in spatii mai mici, sa renegocieze chiriile. Aproape 7.000 de firme clujene au intrat in faliment in cursul anului 2009, potrivit datelor statistice facute publice de catre Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii”, mai sustin cei de la Grup de Lux.

Printre clientii companiei Grup de Lux se numara companiile Neverfail, Betfair, Bombardier, Yonder, Musat&Asociatii, Vitrina Advertising, Office Depot, BRD, KPMG, PCMG Northbridge, Impact Developer & Contractor si Amway.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri