Valoarea imprumutului bancar garantat de stat prin programul Prima Casa va ramane 60.000 de euro daca acesta este contractat pentru achizitionarea unei locuinte finalizate, iar pentru constructia de locuinte valoarea imprumutului garantat ar putea creste la 70-75.000 de euro.
"Va ramane 60.000 de euro valoarea garantiei guvernamentale pentru cei care cumpara locuinte finalizate si vom mari putin plafonul pentru cei care construiesc locuinte noi", a declarat premierul Emil Boc, potrivit NewsIn.

El a precizat ca, in cazul imprumuturilor contractate pentru construirea de locuinte, Executivul va stabili in sedinta de saptamana viitoare valoarea exacta, dar ca aceasta s-ar putea ridica la 70-75.000 de euro.

Totodata, noul act normativ va stipula garantii guvernamentale mai mici pentru locuintele deja finalizate si de doua ori mai mari pentru cele locuintele construite de la zero.

"Vor fi mai multe garantii guvernamentale
pentru cei care construiesc locuinte de la zero decat pentru cei care cumpara locuinte vechi", a spus Boc, precizand ca plafonul pentru locuinte noi va fi "cel putin dublu".

Premierul i-a cerut la inceputul anului ministrului de finante sa gaseasca o formula de modificare a programului Prima Casa, lansat vara trecuta, pentru a incuraja constructia de locuinte noi.

Programul Prima Casa va continua in forma actuala pana in 15 februarie, timp in care persoanele care au semnat antecontracte de vanzare-cumparare vor putea achizitiona locuinte.

Pana la finalul lui 2009, aproape 12.150 de dosare au fost depuse si rezolvate prin programul Prima Casa, iar valoarea creditelor garantate de guvern se ridica la peste 500 de milioane euro.

Citeste si Prima Casa de 80.000 euro? Vezi ce spun managerii din imobiliare si constructii.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Setari Cookie-uri