„Ordonanta prevede promovarea si dezvoltarea unui program privind constructia de locuinte cu chirie si/sau supuse vanzarii prin atragerea capitalului privat in baza contractelor de parteneriat public-privat, precum si posibilitatea ca in cadrul programului sa se poata finaliza constructii aflate deja in diverse stadii de executie”, se arata in comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Terenurile, utilitatile si dotarile tehnico-edilitare vor fi puse la dispozitie de catre autoritatile publice locale sau vor fi asigurate de catre investitori, conform contractelor de parteneriat public-privat incheiate intre cele doua parti.

In luna aprilie, ministrul Elena Udrea (foto) spunea ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului a primit 6.000 de solicitari de vanzare a locuintelor ANL de la chiriasii acestora si estiemaza ca vor fi vandute 22.000 de locuinte ANL.

Pretul unei locuinte ANL este de 347 de euro/mp plus TVA pentru anul 2010, iar pentru vanzarile din 2011 pretul va fi recalculat in functie de valoarea de inlocuire a constructiei.