Aproape 25.000 de familii au beneficiat de garantiile oferite de stat pentru programul Prima Casa, cele mai multe cereri fiind pentru apartamente de doua camere, a spus premierul Emil Boc.

Prim-ministrul a mentionat ca statul a oferit garantii de peste un miliard de euro. “Sunt garantii de peste un miliard de euro acordate, aproximativ 25.000 de beneficiari. Cele mai multe sunt apartamentele cu doua camere, care au fost solicitate”, a precizat Emil Boc, citat de NewsIn.

Seful Guvernului a adaugat ca Executivul asteapta ca bancile sa implementeze programul pentru constructia locuintelor.

“In momentul de fata, asteptam ca bancile sa implementeze si constructia locuintelor de la zero. Au fost semnate cu 12 banci conventii pentru implementarea acestui program. Sper ca bancile sa puna produsul la dispozitia oamenilor cu garantia statului de 75.000 de euro, garantie pentru cei care-si construiesc locuintele de la zero”, a spus Boc.

El a adaugat ca procedura pentru construirea de locuinte este mai indelungata pentru ca autorizatia de constructie se elibereaza in cateva luni si aceasta este necesara pentru obtinerea garantiei.

“Durata a fost mai lunga aici pentru ca beneficiarii trebuie sa mearga cu autorizatia de constructie emisa de autoritatile locale la banca, dupa care sa intre in proceduri, iar emiterea autorizatiei poate dura cateva luni de zile”, a mai spus Boc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Seful Wienerberger: Fondul actual de locuinte este o bomba cu ceas