Românii cu vârste de peste 65 de ani vor putea să părăsească domiciliile doar în anumite intervale orare, potrivit declarațiilor făcute de premierul Ludovic Orban.

”S-a rostogolit o informație care nu este adevarată cu privire la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani (n.red. că acestea nu vor mai avea voie să își părăsească locuințele). Acestea sunt cele mai expuse îmbolnăvirii. Doar pentru a-i proteja se va institui o interdicție de a ieși de la domiciliu dar nu pe toată perioada zilei, va exista un interval orar în care se vor putea deplasa și ne impunem ca obiectiv să facilităm accesul exclusiv al acestora în magazinele alimentare, farmacii, etc, astfel încât să nu interacționeze cu alți cetățeni", a declarat Ludovic Orban, fără a oferi însă detalii cu privire la intervalul orar menționat. ”Detaliile ordonanțeti militare vor fi prezentate în cursul acestei seri (n.red seara zilei de marți)”, a mai adăugat premierul.

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate măsurile luate de autorităţi au ca principal obiectiv reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus al cetăţenilor români.

"Acţionăm în continuare pe câteva linii foarte precise care urmăresc câteva obiective esenţiale. Primul şi cel mai important obiectiv pe care-l avem este să avem grijă de sănătatea, de viaţa, semenilor noştri, să reducem cât de mult este posibil riscul de contaminare al cetăţenilor români", a spus șeful cabinetului.

Guvernul lucrează la simplificarea modului de aplicare a ordonanţelor de urgenţă adoptate săptămâna trecută pentru a sprijini angajatorii şi angajaţii din sectoarele economice afectate de pandemia de COVID-19, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.

"Aţi văzut că am adoptat două ordonanţe de urgenţă privind măsuri economice, în momentul de faţă punem la punct modul de aplicare a lor, astfel încât să fluidizăm cât mai mult procedurile, să le simplificăm cât mai mult pentru a putea oferi companiilor şi angajaţilor toate formele de sprijin pe care le-am hotărât prin ordonanţă de urgenţă", a spus Orban.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri