Pandemia de COVID-19 accelerează în România, iar cel mai recent raport al Institutului de Sănătate Publică arată că printre cei mai vulnerabili sau, mai degrabă expuși, se află și personalul medical. Unul din 35 dintre cazurile raportate a fost înregistrat la personal medical. În plus, între cele mai recente decese se numără și trei cadre medicale.

Cu peste 210.000 de cazuri în total și 6.470 de decese, România înfruntă valul al doilea al pandemiei, mult mai contagios în întreaga Europă.

Potrivit raportului INSP, în săptămâna 19-25 octombrie, 35,8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj,Timiș, Iași și Mureș, județele care se confruntă și cu cele mai mari rate de incidență la mia de locuitori.

Vezi mai multe în: Distribuția cazurilor pe județe. Cum arată rata de incidență pe județe

În acest sens, județele cu cea mai mare mortalitate au fost București, Arad, Bacău, Prahova și Sibiu.

Raportul sugerează faptul că, în continuare, în România se testează puțin, comparativ cu nevoia pe care o are țara noastră, ținând cont de rata mare de pozitivarea a testelor.

Citește și: Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”: Este obligatoriu să avem un număr cât mai mare de teste în fiecare zi

În plus, documentul dovedește că românii plătesc pentru testare, o bună parte din testările efectuate zilnic (aproximativ jumătate) fiind efectuate în regim privat.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați.

În același timp, la nivel global se înregistrează 43.140.173 de cazuri, dintre care 1.155. 235 sunt decese. În ultimele 24 de ore, au fost raportate alte 383.258 de infectări, dintre care aproximativ 4.000 sunt decese. Cât despre statul din care a pornit pandemia, se pare că în China numai un număr de 16 noi cazuri au fost raportate recent.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri