Ministerul Sanatatii (MS) a demarat astazi o actiune de control pentru verificarea modului in care 52 de spitale judetene si din Capitala au cheltuit fondurile publice.
„Facem acest control, care demareaza astazi, pentru ca trebuie sa cunoastem situatia de aprovizionare cu medicamente si pentru ca sunt semnale ca exista probleme", a declarat Vasile Cepoi (foto), ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Actiunea de control are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente si materiale sanitare din spitale, dar si evaluarea situatiei financiare a unitatilor sanitare, potrivit reprezentantilor MS.

Prima etapa a actiunii va viza 52 de spitale de urgenta, urmand ca in etapa a doua sa fie controlate alte spitale, propuse de directiile de sanatate publica.

Echipele de control sunt formate din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si din cei ai caselor de asigurari de sanatate.

Actiunea de control se va incheia pe data de 8 iunie, iar rapoartele vor fi realizate in maximum 5 zile lucratoare.

„Urmarim, prin aceasta actiune, respectarea utilizarii banului public", a mai spus Cepoi.

Spitalele vor avea obligatia sa afiseze pe site-urile proprii bugetele de venituri si cheltuieli. In prezent, maximum 10% dintre acestea au astfel de informatii afisate pe site-urile proprii, dar unele sunt in forma incompleta, a mai spus ministrul Sanatatii.

Recent, in cadrul MS a fost infiintat un departament de integritate care are drept scop supravegherea reglementarilor privind transparenta si combaterea fraudelor.

Sursa: Agerpres.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri