Adrian Nastase ar putea fi pus in libertate inainte de termen, dupa ce Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatand ca s-a implinit termenul la care poate fi eliberat, transmite Mediafax.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat ca, miercuri, Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a constatat ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care ar putea fi eliberat fostul premier si a dat aviz favorabil.

El a precizat ca membrii Comisiei au luat in calcul pentru avizul favorabil activitatile desfasurate de Adrian Nastase in penitenciar, precum si faptul ca acesta a publicat trei carti.

Cazacu a mai spus ca au fost luate in considerare in stabilirea perioadei de executare a pedepsei si zilele petrecute de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca, scazute din pedeapsa in urma unei decizii a instantei.

Avocatul a precizat ca avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Nastase din penitenciar va fi analizat de judecator, o decizie a instantei putand fi data spre sfarsitul lunii ianuarie.

In iunie anul trecut, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a lui Adrian Nastase.

Dupa decizia instantei, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca.

La inceputul lunii decembrie, medicul Serban Bradisteanu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a fost trimis in judecata pentru favorizarea lui Adrian Nastase.

In decembrie, Adrian Nastase a fost achitat definitiv in dosarul "Matusa Tamara", potrivit unei decizii definitive a completului de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Initial, fostul premier Adrian Nastase a fost achitat, in 15 decembrie 2011, de catre un complet al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru faptele de coruptie imputate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Comisia de etica vrea schimbarea legii scrierilor din penitenciar