Romanii care vor sa se lase de fumat cu ajutorul Programului National „Stop Fumat!“ trebuie sa plateasca in jur de 400 de lei pentru medicamente pe luna si 50 de lei pe sedinta de psihoterapie, fiindca Ministerul Sanatatii nu a mai investit bani in acest program, semnaleaza specialistii cu ocazia Zilei Nationale Fara Tutun, marcata joi.

Persoanele care au vrut sa se lase de fumat anul acesta cu ajutorul Programului National „Stop Fumat“ au fost nevoite sa plateasca atat medicamentele, cat si sedintele de psihoterapie, fiindca Ministerul Sanatatii nu a mai finantat Programul.

„Au fost bani doar pentru Tel Verde (n. r. – 0800878673 din reteaua Romtelecom sau 021 3356920), dar deloc pentru medicamente sau pentru campanii antifumat“, spune medicul pneumolog Magdalena Ciobanu, coordonatoarea Programului „Stop Fumat!“. Renuntarea la fumat, cea mai eficienta metoda de preventie a bolilor grave „Renuntarea la fumat este cea mai cost-eficienta metoda de preventie atat pe termen mediu, cat si pe termen lung“, subliniaza specialista.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri